Šaltuoju būdu raugti "tinginių" agurkai - labai skanūs ir be jokių kaitinimų
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Šaltuoju būdu raugti "tinginių" agurkai - labai skanūs ir be jokių kaitinimų
Autorius apie receptą: “Tinginių receptas” – sako mano draugė. Ir išties, nekaitinant, neverdant marinato, nesterilizuojant išgauti gerą rezultatą yra puiku, sutaupytas laikas vasarą – “Tinginių receptas” – sako mano draugė. Ir išties, nekaitinant, neverdant marinato, nesterilizuojant išgauti gerą rezultatą yra puiku, sutaupytas laikas vasarą – tikra prabanga. Dėkoju mano mielai kaimynei, išmokiusiai mane taip rauginti agurkus. Gaminu šį konservą 0,5l ir 1l stiklainiuose, turint didelį valgytojų būrį, galima taip ruošti ir 3l stiklainius. Juos gerai išplaunu karštam vandeny su soda. Jokių kaitinimų. Proporcija vienam 1 l stiklainiui. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
šiek tiek agurkų
4 skiltelės česnako
6 vienetai vyšnių lapų
3 vienetai juodųjų serbentų lapų
3 vienetai vynuogių lapų
2 vienetai krapų žiedynų
1 šaukštas druskos
1 šaukštelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pasiruošiu prieskonius, visus juos sudedu į kriauklę ir praplaunu tekančioj srovėj.
2.
Agurkus gerai išplaunu ir nupjaustau galiukus. Į 1l stiklainį dedu prieskonius, beriu 1 v. š. druskos (be kaupo, nubrauktas), 1 a. š. cukraus. Proporcija keičiasi atitinkamai stiklainio tūriui.
3.
Guldau agurkus. Pasiskaičiuoju kiek man reiks plastikinių dangtelių, juos nuplikau verdančiu vandeniu iš virdulio. Kol jie vėsta, kiekvieną stiklainį sklidinai užpilu ŠALTU vandeniu. Pabrėžiu, kad šaltu, nes kuo šaltesnis vanduo – tuo traškesni gaunasi agurkai. Jei yra galimybė, naudokite šulinio ar gręžinio vandenį, jei jis nešaltas – palaikykite vandenį šaldytuve. Dar viena išeitis – turėti pasiruošus ledukų kameroj ir jais atvėsinti vandenį.
4.
Dengiu dangtelius, smarkiai papurtau stiklainius ir iškarto nešu į rūsį. Agurkai pilnai įrūgsta per 2-3 mėnesius. Tiekiu kaip garnyrą, užkandą ar sriubos sudedamąją.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Rita
2017-09-19 13:29
Mes tokiu būdu raugiame jau seniai, tik dedame daug daug krapų ir česnako, o druską ir cukrų supilame ant viršaus, nemaišant. Laikome irgi rūsyje. ATSAKYTI
Angelė
2017-09-02 16:08
O galima agurkus pjaustyt, ar tik mažesnius ir vienodo dydžio mažus agurkėlius taip raugt?

ATSAKYTI
Ula
2017-07-31 20:42
Jau pora dešimtmecių kai tokiu būdu rauginu agurkus , tik nededu cukraus , nors jis ir pagreitina raugimą . Mano skoniui tai patys skaniausi agurkai . ATSAKYTI
Kūma
2017-07-25 09:11
Užpilkit karštu ir valgysit rytoj :) ATSAKYTI
Reda
2017-07-21 08:52
Jau pagaminti, lauksim rudens ragavimui :) ATSAKYTI
valerija
2017-07-14 11:38
As visa gyvenima taip raugiu - tik dedu krieno lapo dali i apacia ir virsu uzdengiu krieno lapu - agurkai net atidarius stiklaini ilgai nepelyja. Nenaudoju vynuoges lapu, o druska istirpinu labai saltam vandeny, ir tada uzpilu 47 gramai druskos / litrui vandens. ATSAKYTI
Kūma
2017-07-21 06:32
Ir netingite sverto po 47 gramus? :) ATSAKYTI
2017-07-12 14:17
kai neturi šalto rūsio, reikalas beviltiškas... ATSAKYTI
Lėja
2017-07-11 16:12
Kokie dangteliai turėtų būti? ATSAKYTI
Evelina
2017-07-11 22:32
Kaip skaičiau autorės tinklaraštyje, būtent plastikiniai šiam receptui geriausiai tinka. Su tokiais aš irgi šiandien prigaminau, lauksiu rezultato :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis