Autorius apie receptą:
Šioms salotoms tinka įvairūs daržovių, mėsos ir ryžių deriniai. Originalus dubenėlis - skanus ir greitai paruošiamas.
Šioms salotoms tinka įvairūs daržovių, mėsos ir ryžių deriniai. Originalus dubenėlis - skanus ir greitai paruošiamas.
MamosReceptai.lt
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
40 gramų
kietojo sūrio
Salotoms:
100 gramų
ridikėlių
2 vienetai
agurkų
1 vienetas
kiaušinių
(virti)
1 šaukštas
majonezo
1 šaukštas
grietinės
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Iš anksto pasiruošti formą sūrio krepšeliui - norimos formos dubenėlį ar stiklainį, kad neįtrūktų, pastatyti ant drėgno rankšluostėlio, išgaubtąja puse į viršų.
2.
Sūrį smulkiai sutarkuoti ir suberti į keptuvę nesvylančiu paviršiumi. Kaitinti ant silpnos ugnies, kol sūris išsilydys. Dar karštą sūrio masę mentele išimti iš keptuvės ir uždėti ant paruoštos formos. Kol sūrio blynas karštas, galima gražiai suformuoti būsimo dubenėlio kraštus. Tokius dubenėlius galima pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve.
3.
Įdarui ridikėlius ir agurkus supjaustyti, kiaušinį sukapoti ir sumaišyti su grietine ir majonezu.
ilgai knisausi, kol tas krepšelis pradėjo gautis, problema sūrio atplėšimas nuo keptuvės dugno, čia man šovė į galvą mintis kepti užbarsčius ant kepimo rankovės skiaučių, uždėjęs gali ir paformuoti išploninti, tik geriau kai tas lapelis suvilgytas aliejumi, o sūris bene geriausias - Džiugas
ATSAKYTI
Laura
2016-10-10 17:53
Olga, aš dariau su Rokiškio sūriu ir gavosi labai skaniai :-)
ATSAKYTI
Olga
2016-10-03 21:08
Koks sūris labiau tinka šiems krepšeliams?
ATSAKYTI