Saldžiarūgštis cukinijų ir paprikų padažas žiemai

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Saldžiarūgštis cukinijų ir paprikų padažas žiemai
Saldžiarūgštis cukinijų ir paprikų padažas žiemai
Saldžiarūgštis cukinijų ir paprikų padažas žiemai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukinijų (grybno svorio, be sėklų ir žievės)
1 kilogramas paprikos (naudojau raudoną saldžiąją)
500 mililitrų pomidorų padažo
100 gramų cukraus
100 mililitrų acto 9%
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Pašalinkite paprikų sėklytes ir supjaustykite jas maždaug 1 x 1 cm dydžio kubeliais.
2.
Cukinijas nulupti ir išskobti sėklas. Minkštimą irgi supjaustykite kubeliais.
3.
Paprikas ir cukinijas dėkite į puodą, užpilkite pomidorų padažu ir actu, berkite cukrų, pagardinkite druska.
4.
Troškinkite nedidelėje kaitroje nuolat maišydami apie 45-60 minučių iki daržovės pakankamai suminkštės. Paragaukite, ar nieko netrūksta, ar patinka skonis. Jeigu norisi, galite įdėti dar druskos, ar cukraus, ar rūgštelės.
5.
Karštą padažą supilstyti į iškaitintus stiklainius ir užsukti sandariais, švariais dangteliais. Stiklainius apversti aukštyn kojomis, apkloti šiltai ir palikti keletui valandų atvėsti. O tada nešti į rūsį ar sandėliuką.
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Aleksandra
2022-09-02 15:02
Aš vietoje pomidorų padažo naudoju mėsmale sumaltu pomidorų tyrę ir acto pilu mažiau ATSAKYTI
Indre
2018-09-08 18:44
Man sakyciau truputi skyscio gavos mazokai. Bet kiek ziuriu autoriaus nuotraukoje taip pat nevisiskai apsemta marinatu, bet as stengiaus skyscio kiek ymanoma daugiau uzpilt tai truputis darzoviu liko, bet ne problema cia. O siaip labai skanu. Aisku tik karsta teko dar paragaut :-) ATSAKYTI
Asta
2019-09-01 16:13
As pastebejau, kad skyscio kiekis labai priklauso nuo cukiniju "jaunumo" - jaunesnes cukinijos paleidzia daugiau skyscio, o peraugusios buna tvirtesnes ir paleidzia maziau. Jeigu skyscio atrodo mazokai, galima dapilti pvz. pomidoru sulciu - visiems konservams tinka :) ATSAKYTI
Ramunė
2010-09-26 19:03
Labai skaniai pavyko, patiko :) Tik dar idejau kepintų svogūnų ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital