Saldžiarūgštė cukinijų mišrainė žiemai su paprikomis

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Saldžiarūgštė cukinijų mišrainė žiemai su paprikomis
Autorius apie receptą: Troškinant galima papildomai įdėti pusžiedžiais pjaustytų keptų svogūnų, plonais griežinėliais pjaustytų morkų, apie 1 cm. skiltelėmis pjaustytų obuolių. Ragavau Troškinant galima papildomai įdėti pusžiedžiais pjaustytų keptų svogūnų, plonais griežinėliais pjaustytų morkų, apie 1 cm. skiltelėmis pjaustytų obuolių. Ragavau jau pastovėjusius visus pasidarytus variantus - tiesiog pasaka! Tinka ir kaip garnyras, ir kaip salotos, ir kaip padažas mėsai ar ryžiams. Labai primena įžymųjį Uncle Ben's padažą ryžiams ir vištienai! Paruošite 3 litrus mišrainės. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo cukinijų (arba aguročių)
0.5 kilogramo paprikos
0.5 litro pomidorų padažo
200 gramų cukraus
200 mililitrų aliejaus
130 mililitrų acto 9%
2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijoms plonai nulupame žievelę. Perpjauname išilgai į 4 dalis, išskobiame sėklas. Supjaustome apie 1 cm. storio skiltelėmis. Užpilame 1 v.š. druskos ir paliekame 1 h. pastovėti, kad išsiskirtų skystis.
2.
Paprikoms išskobiame sėklalizdžius ir supjaustome apie 0,5 cm šiaudeliais. Nuo cukinijų nupilame nusistovėjusį skystį, dar kartą lengvai paspaudžiame jas ir nusunkiame likusį skystį. Sumaišome su paprikomis.
3.
Į puodą supilame aliejų, likusią druską, cukrų. Pakaitiname ant silpnos ugnies, kol druska ir cukrus ištirps. Marinatą užpilame ant daržovių ir ant vidutinės ugnies pamaišydami troškiname 20 min. Tuomet supilame pomidorų padažą ir dar patroškiname 10 min. Galiausiai supilame actą, paverdame dar 2-3 minutes ir nukeliame nuo ugnies.
4.
Mišrainę sudedame į paruoštus sterilizuotus stiklainiukus ir sandariai užsukame. Laikome šaltai. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Birute
2023-07-14 07:05
Jau 4 metai kaip aš ją gaminu ATSAKYTI
Asta Avd
2018-08-06 13:51
Labai skani mišrainė, tik aš cukraus dėjau truputį mažiau (170 gr.), kitą kartą dėsiu dar mažiau (100 gr.) nes man per saldu ;) ATSAKYTI
Vida
2017-08-18 14:45
Superinė mišrainė, tik cukraus ir aliejaus dėjau truputį mažiau, bet čia skonio reikalas. Tikrai toks lietuviškas Uncle Bens :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital