Saldžiarūgščiai marinuotos morkos žiemai

AUTORIUS:
Akvilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Saldžiarūgščiai marinuotos morkos žiemai
@Shutterstok
Autorius apie receptą: Labai skanios morkytės, kurios žiemai tinka kaip garnyras. Aš morkytes paverdu, kad būtų minkštos, jei norite, kad būtų traškesnės, virkite trumpiau. Jei norite Labai skanios morkytės, kurios žiemai tinka kaip garnyras. Aš morkytes paverdu, kad būtų minkštos, jei norite, kad būtų traškesnės, virkite trumpiau. Jei norite pikantiškesnio skonio, į marinatą papildomai galima dėti čili pipiriuko, kalendros ar garstyčių sėklų. Vietoje paprasto acto galima naudoti obuolių actą, tik jo dėkite truputį daugiau, nes jis būna mažesnio rūgštingumo. (...daugiau) Akvilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai morkų
1 litras vandens
200 mililitrų aliejaus
150 mililitrų acto 9%
100 gramų cukraus
1 šaukštas druskos
šiek tiek česnako (galima ir nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Morkas nuplaunu, nuskutu ir perpjaunu į 2-3 dalis (kad ilgis būtų vos mažesnis už stiklainio aukštį). Tuomet kiekvieną dalį supjaustau išilgai į 3 - 4 stambias lazdeles. Jeigu labiau patinka, morkas galima pjaustyti ir kelių milimetrų storumo griežinėliais.
2.
Visas morkas dedu į vienodo dydžio stiklainius, tad kiek reikės stiklainių pamatuoju labai paprastai - pirmiausia supjaustau kelias morkas ir "pamatuoju" dėdama į vieną stiklainį. Paskaičiuoju, kiek tilpo ir padauginu iš to, kiek stiklainių noriu paruošti. Virdamos morkytės šiek tiek susitrauks, bet nelabai smarkiai.
3.
Puode užkaičiu marinatą iš vandens, cukraus, druskos, aliejaus. Kai užverda, sudedu morkas. Marinatas turėtų apsemti morkas. Turėkite mintyje, kad marinato proporcija recepte nurodyta vienam litrui vandens. Jei morkų ruošite labai daug, marinato reikės proporcingai daugiau. Morkytes paverdu apie 10-15 minučių, kol truputį suminkštėja. Tuomet supilu actą ir dar porą minučių paverdu.
4.
Dar karštas morkas sudedu į švarius, iškaitintus stiklainius, užpilu karštu marinatu, įdedu po porą česnako skiltelių į kiekvieną stiklainį ir užsuku steriliais dangteliais. Stiklainius sustatau apverstus (dangteliais žemyn) ir storai apkloju, apmūturiuoju šiltomis striukėm ar apklotais, kad lėtai atvėstų. Kai visiškai atvėsta, nešu į rūsį.
AUTORIUS: Akvilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital