Naminiai "Ferrero Rocher" saldainiai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 40
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Naminiai Ferrero Rocher triufeliai saldainiai
Naminiai Ferrero Rocher triufeliai saldainiai
Naminiai Ferrero Rocher triufeliai saldainiai
Naminiai Ferrero Rocher triufeliai saldainiai
Autorius apie receptą: Jie tikrai puikūs ir labai labai primena tikruosius Ferrero Rocher saldainius. Pažadu, kad pagaminę nenusivilsite. Receptą kažkada seniai radau sklandantį internete ir nuo tada, Jie tikrai puikūs ir labai labai primena tikruosius Ferrero Rocher saldainius. Pažadu, kad pagaminę nenusivilsite. Receptą kažkada seniai radau sklandantį internete ir nuo tada, su lengvomis adaptacijomis, mūsų namuose jis jau buvo gamintas nesuskaičiuojamą kiekį kartų. Beje, nors patys skaniausi šie saldainukai pavyksta būtent su Nutella ir su lazdyno riešutais, bet esu bandžiusi gaminiti ir su kitais riešutiniais kremais bei kitomis riešutų rūšimis. Skonis būna kiek kitoks, bet irgi fantastiškai geras.

Tikslus saldainukų kiekis priklausys nuo to, kokio dydžio juos gaminsite. Aš dara nedidukus, šiek tiek mažesnius negu graikinio riešuto dydžio, tad man gaunasi apie 40 saldainių. Kurių kiekvienas tikrai vertas nuodėmės!
(...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
200 gramų šokoladinio kremo nutella
100 gramų vaflių (riešutinių)
100 gramų lazdyno riešutų
150 gramų šokolado (tinka tiek juodas, tiek pieniškas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jeigu turite laiko, lazdyno riešutus geriausia pirma paskrudinkite - tiesiog pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 10-čiai minučių, tada ištraukite, leiskite šiek tiek atvėsti ir trindami riešutus tarp delnų pašalinkite luobeles. Galima gaminti ir su neskrudintais riešutais, bet paskrudinus išryškėja jų skonis ir saldainukai būna dar skanesni.
2.
Atsidėkite 30-40 riešutų saldainukų vidui, o likusius pasmulkinkite. Aš smulkinau virtuvės kombainu, keliskart papulsuodama, kad sumaltų ne į miltus, o liktų tiesiog tokie gana smulkiai kapoti riešutų gabalėliai.
3.
Vaflius sudėkite į dubenėlį ir sutrinkite šakute. Sumaišykite su Nutella kremu ir smulkintais riešutais.
4.
Šaukšteliu kabinkite masės, į vidurį dėkite po lazdyno riešutą ir vos vos drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus bei dėkite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ar skardelės. Jeigu masė sunkiai formuotųsi, galite ją kokį pusvalandį palaikyti šaldytuve ir tada formuoti. Paruoštus rutuliukus šaukite į šaldytuvą daugmaž valandai (arba į šaldiklį pusvalandžiui).
5.
Šokoladą ištirpinkite virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje. Merkite rutuliukus po vieną į šokoladą ir dėkite ant kepimo popieriaus. Palaikykite apie valandėlę šaltai, jog šokoladas sustingtų ir tada skanaukite!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Adriana
2018-05-21 19:22
Labai gerai gavosi!!!! Ilgai, bet skaniai. Visa diena dariau :) Dejau vaflius be idaro ,todel dejau visa inda nutella sokoladinio kremo. ATSAKYTI
Lolita
2017-12-12 19:45
Sveiki. Gal galetumete pasakyti siems saldainiams vafliai turi buti su idaru ar be. Zodziu noreciau paklausti kokie vafliukai saldainiams ferero rose ATSAKYTI
Austeja
2017-03-03 13:02
Nuostabus receptas! Vafliu dejau siek tiek maziau (90 g), nes pakelis mazesnis buvo, bet viskas labai gerai gavosi. Kai viska sumaisiau, mase valanda padejau i saldytuva ir tada formavau rutuliukus - daug lengviau formavosi, ranku net drekingti neprireike. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital