Saldžiai aštrus čili padažas žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Saldžiai aštrus čili padažas žiemai
Autorius apie receptą: Pasigaminę šio padažo, Jūs garantuotai nenorėsite pirktinio. Jame jaučiasi ir saldumas, ir aštrumas. Tobulai pagardins patiekalus, tiks padažams ir galėsite naudoti Pasigaminę šio padažo, Jūs garantuotai nenorėsite pirktinio. Jame jaučiasi ir saldumas, ir aštrumas. Tobulai pagardins patiekalus, tiks padažams ir galėsite naudoti marinavimui. Išvirtą padažą galite pertrinti per kiaurasamtį, kad neliktų paprikos gabalėlių ir sėklų. Galite prie malant iš karto išimti iš paprikos sėklas - jūsų teisė rinktis. Aštrumą taip pat reguliuoti galite pagal save, nes paprika paprikai savo aštrumu kas kartą skiriasi. Iš nurodyto kiekio man išeina apie 500-700 ml padažo.
(...daugiau) Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
8 vienetai aitriosios paprikos (vidutinio dydžio)
360 mililitrų vandens
200 gramų cukraus
120 mililitrų baltojo vyno acto
4 skiltelės česnako
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukštai vandens (krakmolui ištirpinti)
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) sudėkite pasmulkintus čili pipirus be kotelių, supjaustytas česnako skilteles ir viską sumalkite.
2.
Į puodą dėkite čili pipirų masę, supilkite 360 ml vandens, baltą vyno actą, cukrų, druską, sojos padažą. Užvirkite ir ant silpnos ugnies virkite apie 20 min.
3.
Krakmolą sumaišykite su 2 šaukštais vandens ir supilkite į puodą. Išmaišykite ir palaukite kol užvirs, tuomet išjunkite.
4.
Supilstykite padažą į sterilius stiklainiukus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Virgis
2022-11-12 07:43
Gausus aštrių paprikų derlius privertė galvoti ką su jomis daryti. suradus šį receptą visi klausimai išsisprendė. 1,5 litro padažo dingo per savaitę. teko turguju dasipirkti dar 80 vnt šių paprikų. pasidariau dar 10 indelių po 0,5ltr. Ir šios atsargos greitai nyksta. Pilnas respektas 10 balų. (šiek tiek sau patobulinau šiam kiekiui papildomai įdedu 4 nedidelius pomidorus ir pusę kiekio acto pakeičiau natūraliomis citrinų sultimis). Jau žinau kokiu skanėstu galima kai ką pradžiuginti per Kalėdas. Dar kartą ačiū už puikų receptą ATSAKYTI
Laura
2023-08-10 03:46
Ar pilate 60ml acto ir 60ml citrinos sulčių? ATSAKYTI
Stase
2022-10-10 12:49
Kam deti krakmola,juk yra spec cukraus ,labai puikiai tinka ir skoniui ir teksturai. ATSAKYTI
Rita
2021-10-17 19:22
Idomu,koks papriku svoris bendras turetu buti siam cukraus ir kitu ingredientu kiekiui,nes aitriuju papr.buna ur mazyciu ir dideliu,reiktu rasyti svorį ATSAKYTI
Dalia
2018-10-05 10:15
Labai skanus. Ir pernai dariau, ir šiemet ☺ ATSAKYTI
V
2018-09-05 21:59
Išėjo daugiausia 150 ml, ne daugiau, iš kur čia gali gautis 500-700 ml? ir kam recepte vanduo du kartus įrašytas? Bet skanus gavosi :) ATSAKYTI
Agnė
2018-09-06 07:51
2 šaukštai vandens yra skirti krakmolui ištirpinti :) ATSAKYTI
Sigita
2018-09-01 13:01
Dariau, skanus, tik su krakmolu tai ryškiai persistengta. Tokiam kiekiui dėjau 1 arbat. šaukšt. ir pilnai užteko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital