Šaldyta pomidorų tyrė žiemai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Šaldyta pomidorų tyrė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikus būdas išsaugoti tikrą naminių pomidorų skonį žiemai. Šaldymui tinka tiek ledukų formelės, ledukų maišeliai arba silikoninės formelės (pvz. keksiukų). Šie Puikus būdas išsaugoti tikrą naminių pomidorų skonį žiemai. Šaldymui tinka tiek ledukų formelės, ledukų maišeliai arba silikoninės formelės (pvz. keksiukų). Šie gabalėliai labai praverčia sriubai, padažams ar troškiniams - tiesiog imu vieną ar kelis gabaliukus iš šaldiklio ir dedu į patiekalą. Jie labai greitai atitirpsta, net nereikia papildomai ašildyti. Panašiai galima uždaldyti ir jau išvirtą pomidorų padažą, tada į jį nereikia dėti tiek cukraus ir druskos, kad jis laikytųsi, kaip kad tenka dėti į konservuojamus gaminius. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį pomidorų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Jeigu jūsų turimas elektrinis trintuvas galingas, tada pomidorų prieš trynimą galite ir nelupti, odelių nesijaus. Bet jeigu malsite mėsmale arba trintuvas silpnesnis, pirmiausia pomidorus reikėtų nulupti. Aš tą darau taip - pomidoro viršuje ir apačioje įpjaunu po kryžiuką, sudedu pomidorus į didelį puodą ir užpilu verdančiu vandenių, kad apsemtų. Po poros minučių karštą tada karštą vandenį nupilu ir užpilu kuo šaltesnio vandens ir taip palaikau, kol atvės. Odelės tada pačios atsiskiria, lieka tik nurinkti.
2.
Nuluptus pomidorus perpjaunu į kelias dalis ir išpjaunu kotelius. O tada darau pagal nuotaiką ir turimo laiko kiekį - jeigu laiko turiu daugiau, pomidorų sėklytes špjaunu, nes tada sušalusi tyrė būna sodresnio skonio, o jeigu laiko mažiau - trinu su visomis sėklytėmis. Tada mėsmale arba virtuvės kombainu ar elektriniu trintuvu pomidorus sutrinu iki tyrės. Kartais trindama dar įdedu įspaudžiu česnako ar įmetu baziliko ar čiobrelio, jog tyrė iškart turėtų skonį. Pagardinu ją trupučiu druskos.
3.
Paprastai dalį tyrės užšaldau ledukų formelėse, o dalį silikoninėse keksiukų formelės. Kai užšala, iš formelių perdedu į šaldymo maišelius. Tie maži kubeliai iš ledukų formelių labai praverčia, kai norisi trupučio pomidorų skonio, o didesni gabaliukai iš keksiukų formelių - kai norisi daugiau. Beje, iš silikoninių formelių užšalusius pomidorų ledukus išimti lengviau negu iš ledukų formelių.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital