Šakočio skonio keksas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 372)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 372)
Šakočio skonio keksas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šakočio skonio keksas
Šakočio skonio keksas
Šakočio skonio keksas
Šakočio skonio keksas
Autorius apie receptą: Šį keksą mes šeimoje taip praminėme, nes mums skoniu jis kažkuo primena šakotį, ypač kai pagamintas iš tikrų kaimiškų ingredientų., Ar primins jums, nežinau, bet kad Šį keksą mes šeimoje taip praminėme, nes mums skoniu jis kažkuo primena šakotį, ypač kai pagamintas iš tikrų kaimiškų ingredientų., Ar primins jums, nežinau, bet kad keksas labai skanus, tą galiu užtikrinti tikrai! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
200 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
200 gramų cukraus
100 gramų grietinės
5 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą mikseriu gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė taps puri.
2.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Po vieną trynį įmaišykite į sviesto ir cukraus masę.
3.
Į tešlą pamažu įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tada įmaišykite grietinę.
4.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
5.
Tešlą supilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstyta (arba kepimo popieriumi išklotą) kekso formą ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
6.
Kepkite apie 40-50 minučių (kol medinis pagaliukas ištraukus bus švarus, neapsivėlęs tešla).
7.
Išėmus iš orkaitės leiskite keksui pirmiausia šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių. Atvėsusį galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (37)
Giedrė
2024-01-02 21:04
Labai patiko, gavosi lengvas, minkštas purus. :)
Kai iškepė keksas, išjungiau orkaitę ir dėl visa pikto palaikiau šiek tiek joje kad nesukristų. ATSAKYTI
Irena
2023-11-11 15:29
Kepiau,patiko visai šeimai ATSAKYTI
Laima
2023-08-18 08:44
Labai skanus, kepėme patiko visiems. ATSAKYTI
E
2023-07-06 18:21
Keksas man nelabai patiko nes labai jautėsi kiaušinis, Tačiau vaikams patiko. ATSAKYTI
Aneta
2022-04-24 17:09
Keksas šeimynai patiko. Labai panašus į biskvitą. Siūlau užsipilti ant viršaus aviečių uogienės. ATSAKYTI
Daiva
2022-03-11 10:25
Labai skanus keksas ATSAKYTI
Emilija
2021-12-08 17:45
Pyragas labai skanus, tik nesuprantu kepu jau trečią kartą ir vis jis man sukrenta... ATSAKYTI
Dovilė
2021-12-27 22:33
Gal per anksti praveriate orkaitės dureles patikrinti arba traukiate iš orkaitės ne visiškai iškepusį? Na gal dar orkaitė nepakankamai įkaitusi, kai pašaunate? ATSAKYTI
N
2021-11-08 15:45
Sakocio visai neprimena ir man kažkaip rieboka, gal grietine reikėjo dėti 15,% ATSAKYTI
Dovilė
2021-11-09 21:53
Jei jaučiasi sviestas, tikriausiai nepakankamai jį išplakėte su cukrumi - masė tiri pabalti, tūris ženkliai padidėti, tapti tarsi kremas. Tinkamas sviesto išplakimas yra labai svarbi tiek šio, tiek kitų keksų gudrybė, tinkamai tą padarius riebumo beveik nesijaučia, o tiesiog kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje. ATSAKYTI
Diana
2021-11-25 12:25
Dar jei tryniai buvo šalti arba sviestas ne kambario temperatūros, galėjo plakant sviestas sušokti, o tada gerokai labiau jausis riebumas, nes tolygiai pasiskirsto sviestas kepinyje. ATSAKYTI
Deima
2021-05-07 18:56
Dariau, super skonis! ATSAKYTI
Judita
2021-04-20 11:01
Tobulas! Greitai iškepa, skanus. Ačiū. ATSAKYTI
Romas
2020-12-09 08:41
Atrodo skaniai...!
ATSAKYTI
Greta
2020-05-13 15:41
Skanus keksas. Aš dar įdedu šokolado gabaliukų į vidų. Skanu ir pačiai ir į svečius ne gėda nusivežt :D ATSAKYTI
Elžbieta
2020-05-02 16:48
Ačiū, labai skanus išėjo. ATSAKYTI
Aiva
2020-04-14 14:30
Sveiki! Tikrai visiems rekomenduoju, nedėjau jokių papildomų produktų, išskyrus cinamoną, nes labai jau didelė mėgėja, tai kaip tik ATSAKYTI
Jule
2020-04-13 19:41
Puikus receptas. Keksas isejo labai skanus, kvapnus, minkstas, nesausas. Dar dejau svarainiu. Kepsiu dar karta :) ATSAKYTI
Virginija
2020-02-08 16:14
Neturėjau laiko žaisti, tad sviestą (ėmiau kepinių) sublenderiavau su cukrum ir van.cukrum iki purios masės, tada po keletą trynių dėjau ir blend, paskui dėjau miltus iki pamačiau, kad tešlą taps minkoma, o ne maišoma :), tada be ceremonijų supyliau baltymus ir toliau blenderiavau. Iškepė per 30 minučių. Apie valandą vėso, 5 minutės ir pyrago neliko. :) Skonis biskvito, bet mum tiko, nes reikėjo greitai paruošiamo pyrago, o šis labai tiko. Ačiū ATSAKYTI
Jolanta
2019-03-24 22:56
Kekso ingradientu proporcijos labai geros, darau viena sluoksni su kakava ,visi mano produktai organic,tai tikrai primena senovini sakoti, Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital