Rožiniai bulvių virtinukai su burokėliais - taip daug įdomiau ir labai skanu!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Rožiniai bulvių virtinukai su burokėliais
Autorius apie receptą: Bulviniai kleckiukai, o rožiniai dėl to, kad jie paruošti su burokėliais. Virtinukai ne tik perėmė burokėlių spalvą, bet ir lengvą jų saldumą. Nustebinkite vaikus tokiais Bulviniai kleckiukai, o rožiniai dėl to, kad jie paruošti su burokėliais. Virtinukai ne tik perėmė burokėlių spalvą, bet ir lengvą jų saldumą. Nustebinkite vaikus tokiais nematytais rožiniais bulvinukais. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų bulvių (virtų su lupenomis)
350 gramų miltų
250 gramų burokėlių (virtų ir nuluptų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek pesto (arba tirpinto sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves perpilkite šaltu vandeniu, kad kiek atvėstų ir būtų lengviau jas nulupti. Nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalais.
2.
Burokėlius supjaustykite kubeliais. Drauge su bulvėmis dėkite į virtuvinį kombainą, pagardinkite druska, pipirais ir sumalkite į košę.
3.
Palengva dėkite miltus, kol suminkysite viską į minkštą tešlą. Tešla bus gana minkšta, bet kuo daugiau dėsite miltų, tuo bulvinukai bus kietesni, tad dėkite tik tiek, kad galėtumėte iš jų suformuoti virtinukus, kaip formuojate varškėčius - rankomis ant stalo suformuokite gyvatuką, peilio kraštu lengvai suplokite ir supjaustykite.
4.
Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens su dviem šaukštais aliejaus. Virkite dalimis, kol iškils į paviršių. Kiaurasamčiu išsemkite, serviruokite su pesto padažu arba tiesiog tirpintu sviestu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Kristina
2018-09-29 15:06
Pirmiausia, virimui paruošti virtinukai tampa tamsiai raudonos, burokėlių spalvos. Išvirus spalva toli gražu neprimena rožinės - įgyja nenusakomą murziną ir labai nepatrauklų atspalvį. Burokėlių skonis užgožia bulves. Dukra žiaukčiojo. Kadangi tokia intensyvi burokėlių spalva ir skonis, tikėtina, kad receptūra surašyta neteisingai. Reikėtų daug bulvių ir gal kokį 50 g. burokėlių dėl spalvos. Daugiau tikrai negaminsiu. ATSAKYTI
Kepėja
2021-10-05 13:32
Matyt, būtent dėl Jūsų nurodytos priežasties pateikta dar neišvirtų virtinukų nuotrauka. ATSAKYTI
Ugnė
2017-06-27 11:36
Super idėja, bandysim :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital