Rizotas su krevetėmis

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Rizotas su krevetėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200-250 g ryžių
1-2 saliero stiebai
1 didelis svogūnas
2 saujos žirnelių
200 g virtų krevečių
1 sultinio kubelis
70-100 ml balto vyno arba vermuto
 šiek tiek šviežių krapų arba petražolių
1 sauja tarkuoto kieto sūrio
1 gabaliukas sviesto
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš sultinio kubelio pasidaryti apie 1l. sultinio.  Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti kubeliais susmulkintą svogūną, salierą kol suminkštės. Suberti ryžius ir nuolat maišant pakaitinti 2-3 min, kol ryžiai taps skaidrūs. Supilti vyną ir lėtai maišyti tol, kol šis išgaruos.  Įpiltį porą samčių sultinio ir nuolat atsargiai bei palengva maišyti, kol ryžiai sugers sultinį. Vėl įpilti porą samčių sultinio ir šį procesą kartoti tol, kol ryžiai bus visiškai išvirę (tai užtrunka apie 20 min.). Suberkite krevetes, žirnelius, įberti druskos, šviežiai maltų pipirų, krapų arba petražolių, sudėti pakepintus svogūnus ir salierus. Įmeskite gabaliuką sviesto ir suberkite sūrį. Viską gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palaikykite 5 minutes. Skanaus!
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
neringa
2010-05-25 18:45
skonis neapsakytas,lengvai padaromas patiekalas :) rekomenduoju... mmm, tikrai labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital