Rikotos ir mėlyno pelėsinio sūrio užkepėlės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Rikotos ir mėlyno pelėsinio sūrio užkepėlės
Autorius apie receptą: Šios užkepėlės tinka ir kaip stalą puošiantis karštas užkandis (jeigu kepsit mažose formelėse), ir kaip paprastai pagaminama, bet nepaprasto gardumo vakarienė (jeigu Šios užkepėlės tinka ir kaip stalą puošiantis karštas užkandis (jeigu kepsit mažose formelėse), ir kaip paprastai pagaminama, bet nepaprasto gardumo vakarienė (jeigu kepsit didesnėse). Jeigu nemėgstate mėlyno pelėsinio sūrio, galite jį pakeisti parmezanu arba kitu kietu sūriu. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
Redakcijos nuomonė: Tobulai švelnios, minkštutės ir labai stalą puošiančios užkepėlės. Pirmąkart gamindami kepėme jas mažose formelėse ir tiekėme kaip užkandį prieš pagrindinį Tobulai švelnios, minkštutės ir labai stalą puošiančios užkepėlės. Pirmąkart gamindami kepėme jas mažose formelėse ir tiekėme kaip užkandį prieš pagrindinį patiekalą - svečiams labai patiko. Antrąkart gaminome jas vakarienei ir iš nurodyto kiekio mums gavosi trys didesnės gana sočios porcijos. Pirmąyk jas darėme tiksliai pagal receptą, o kitą kartą pabandėme pelėsinį sūrį pakeisti smulkiai tarkuotu parmezanu bei į tešlą pridėjome saujelę smulkiai pjaustytų alyvuogių. Abu skonių derinius visiškai užskaitėme.

Beje, pusę rikotos galima pakeisti į varške, bet visiškai rikotą pakeisti varške nerekomenduotume, nes rikota yra kremiškesnės už varškę tekstūros ir turi specifinio lengvai salstelėjusio skonio, kas šioms užkepėlėms ir suteikia jų žavesį.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų rikotos sūrio
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu
6 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (puselės)
2 šaukštai manų kruopų
1 šaukštelis provanso žolelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kai kurios rikotos rūšys yra vandeningesnės už kitas, tad, jeigu atidariusios pakuotę matote skysčio, jį nupilkite.
2.
Sūrį smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su rikota. Įmaišykite manus ir prieskonines žoleles. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
3.
Kiaušinius išplakite ir įmaišykite į rikotos mišinį.
4.
Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite kvadratėliais.
5.
Rikotos masę dėkite į sviestu arba aliejumi pateptas apkepėlių formeles, apibarstykite saulėje džiovintais pomidorais.
6.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje: 20 - 30 min, jeigu gaminate mažesnes užkepėles, arba 30 - 40 min, jeigu gaminate didesnes.
7.
Man šios garduolės skaniausios karštos, bet atvėsusiomis mėgautis irgi tinka. Jeigu norite paįdominti, galite į rikotos masę dar įpjaustyti juodų alyvuogių ar vietoje džiovintų prieskoninių žolelių naudoti smulkiai supjaustytas šviežias. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital