Šventiškas vyniotinis su maskarpone "Medžio šaka"

AUTORIUS:
Vilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Vyniotinis su maskarpone šaka
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Purus, minkštas ir tikrai skanus vyniotinis, kuris atrodo labai puošniai. Jeigu nemėgstate juodo šokolado, kremą galite daryti su pienišku šokoladu ar net baltu šokoladu, irgi Purus, minkštas ir tikrai skanus vyniotinis, kuris atrodo labai puošniai. Jeigu nemėgstate juodo šokolado, kremą galite daryti su pienišku šokoladu ar net baltu šokoladu, irgi labai skanu. (...daugiau) Vilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
70 gramų cukraus
50 gramų riešutų (žemės, migdolų ar kitų)
50 gramų miltų
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų kreminės varškės (arba paprastos varškės)
150 gramų juodojo šokolado
pagal skonį cukraus pudros
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Baltymus atskirai išplakti iki standžių putų, taip kad apvertus dubenį jie neiškristų. Baltymus sudėti ant išplaktų trynių. Ant viršaus suberti persijotus miltus ir smulkiai sumaltus riešutus, viską atsargiai kilnojant sumaišyti, tik jokiu būdu nepermaišyti.
2.
Skardą (naudojau standartinę, kuri būna prie orkaitės) iškloti su kepimo popieriumi ir dar patepti trupučiu sviesto (taip biskvitas lengviau nusiims). Supilti tešlą, šaukštu truputi išlyginti paviršių. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių (tikslus kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės). Iškeptą biskvitą susukti į rankšluostėlį.
3.
Šokoladą ištirpinti virš garų vonelės ir truputį pravėsusį gerai išsukti su kambario temperatūros maskarponės sūriu ir kremine varške. Vietoje kreminės varškės galite naudoti ir paprastą varškę, tik ją pertrinkite per sietelį arba sutrinkite blenderiu, jog būtų vientisa. Paragaukite, ar patinka kremo skonis, ir jeigu norisi daugiau saldumo, pagal skonį įdėkite cukraus pudros bei išmaišykite.
4.
Atvėsusį biskvitą išvyniokite ir aptepkite dalimi kremo. Standžiai susukite į vyniotini, įstrižai nupjaukite jo galą (jis bus šaka) ir pridėkite prie likusio vyniotinio. Vyniotinio viršų ir šonus aptepkite likusiu kremu (kad aptepimas būtų tamsesnis, į jį papildomai įmaišykite šiek tiek tamsios, kokybiškos kakavos).
5.
Padėkite vyniotinį bent kelioms valandoms į šaldytuvą, jog sutvirtėtų ir skoniai susigertų.
AUTORIUS: Vilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital