Rauginti moliūgai pagal gruzinišką receptą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
Rauginti moliūgai
Rauginti moliūgai
Rauginti moliūgai
Autorius apie receptą: Net truputį liūdna – pjauti moliūgus reiškia, kad tai paskutinis konservavimas šiemet, vasara tikrai baigėsi. Bet užtat Kalėdos jau nebetoli, ir vėl pradės ilgėti dienos ir Net truputį liūdna – pjauti moliūgus reiškia, kad tai paskutinis konservavimas šiemet, vasara tikrai baigėsi. Bet užtat Kalėdos jau nebetoli, ir vėl pradės ilgėti dienos ir tai bus gera pradžia pradėti laukti pavasario ir naujo derliaus sėjos…Rauginti moliūgai jokia naujiena pietų šalyse, idėją parsivežiau iš pernykštės kelionės po Gruziją. Man tai buvo atradimas, jie puikiai pakeitė tikrai pabodusią agurkų klasiką. Raugintus moliūgus išbandžiau visur, kur iki šiolei naudojau raugintus agurkus, ir galiu drąsiai teigti, kad man moliūgai tiko ir patiko žymiai labiau. Kaip jau ne kartą esu rašiusi – rauginimui puikiai tinka pirktiniai prieskonių mišiniai konservavimui, tik moliūgams būtinai papildomai reikia šviežio česnako. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai moliūgų
12 šaukštų druskos
8 šaukštai krapų stiebų (džiovintų)
4 šaukštai garstyčių grūdelių
20 skiltelių česnako
4 saujos kalendros (lapelių, arba petražolių)
20 vienetų juodųjų pipirų (žirneliais)
4 vienetai džiovinti aitrieji pipirai (3-4 cm)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Rauginu 3 l stiklainiuose, iš 5 kg moliūgo gaunasi keturi trilitriai. Taigi, moliūgą perpjaunu, nupjaunu žievę, išimu sėklas ir plaušus ir supjaustau dviejų pirštų storumo riekėmis. Stengiuosi, kad gabaliukai būtų vienodo, daugmaž degtukų dėžutės, dydžio.
2.
Stiklainius išplaunu karštu vandeniu ir į kiekvieną dedu 3 v. š. su kaupu druskos,
3.
1 v. š. garstyčių sėklų, 2 v. š. džiovintų krapų stiebų, 5-6 juodus pipirus, 5-6 plonai supjaustytas česnako skilteles, saują šviežių kalendros lapelių (galima keisti petražolėmis), 1 džiovintą čili pipirą (apie 3-4cm).
4.
Užkaičiu patį didžiausią puodą, pilną vandens, palaukiu. kol užvirs, tuomet juo užpilu moliūgus, iki pat siklainio kaklelio viršaus. Tuo pačiu verdančiu vandeniu nuplikau kriauklėje vidine puse į viršų sudėtus plastikinius dangtelius, lukteliu apie minutę ir dangteliais dengiu stiklainius. Konservus kelias dienas palaikau virtuvėje, kambario temperatūroje, kai skystis pradeda drumztis – išnešu į rūsį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Lina
2022-09-17 20:20
Marinuoja druska actas cukrus, o raugia druska...bandysiu raugti moliūgus pagal šį receptą,ačiū. ATSAKYTI
Vida
2021-02-13 11:03
Laba diena. Rudeni daugiau muskatinius moliūgus pagal šį receptą tai labai garsūs, traškūs gavosi ir greit susišlavė ATSAKYTI
Indre
2018-10-24 02:01
Tenoreciau suzinoti kiek laiko jie taip gali stoveti rusi daugiabucio? Turiu gera kaimyne tai tiek moliugais prilepino, kad galvoju jog visai puiki ideja rauginti, bet va per kiek juos suvartoti reikia? ATSAKYTI
Dana
2018-10-24 12:18
Rūsys rūsiui nelygu, labai skirtis temperatūra juose gali. Tiesiog vis patikrinkite, jeigu labai drumsčiasi ir teka per dangtelį skystis, paragaukite, nes tas reiškia, jog rūgimas vyksta intensyviai. O jeigu laikosi ramiai, tada galite ir ilgiau laikyti. Su visais rauginiais taip - tik bandymų keliu savo būdą atrasti galima, čia toks gyvas reikalas, todėl ir naudingas sveikatai ne kaip visokie marinuoti dalykai :) ATSAKYTI
Stasys
2018-10-19 22:25
Tai laikosi tik vesiam rusy? Daugiabucio rusys netinka? ATSAKYTI
Dana
2018-10-21 20:42
Turėtų tikti ir daugiaubutis, tik irūgs moliūgai greičiau, nes tie rūsiai paprastai šiltesni. Tad nunešę vis patikrinkite, kaip moliūgai gyvena :) ATSAKYTI
Jonas
2018-10-14 10:05
Čia ne rauginti, o marinuoti arba, kitaip, konservuoti moliūgai ATSAKYTI
Rauginiai
2018-10-14 23:55
Jei marinuoti kitaip yra konservuoti (deja, skirtingos sąvokos ir technologijos), tada man aišku, kodėl Jonui neaišku, kad čia aprašyti rauginti moliūgai :) ATSAKYTI
Zita
2018-10-18 18:10
Rauginimui geriausi prieskoniai moliūgams yra Danutės Kunčienės. ATSAKYTI
Konservatorius
2021-10-18 13:15
Deja,rauginti,dedasi plastikiniai dangteliai,konservuoja uzsukant metalinius dangtelius ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital