Raudonųjų serbentų padažas paukštienai žiemai

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 77)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 77)
Raudonųjų serbentų padažas žiemai
Autorius apie receptą: Visada maniau, kad uogos tinkamos tik uogienėms virti, o pasirodo, kad iš rūgščių raudonųjų serbentų galima pasidaryti fantastiško skonio padažą paukštienai! Iš Visada maniau, kad uogos tinkamos tik uogienėms virti, o pasirodo, kad iš rūgščių raudonųjų serbentų galima pasidaryti fantastiško skonio padažą paukštienai! Iš nurodytų ingredientų paruošiau 3 stiklainiukus po 200 ml padažo. (...daugiau) Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė: Išbandę šį receptą nesigalėsite. Pažadame. Prie ant grilio keptos kalakutienos jis mums tiko taip tobulai, kad dar ilgai minėsime Jurgitą geru žodžiu. Cukraus dėjome Išbandę šį receptą nesigalėsite. Pažadame. Prie ant grilio keptos kalakutienos jis mums tiko taip tobulai, kad dar ilgai minėsime Jurgitą geru žodžiu. Cukraus dėjome truputį mažiau (kokius 100-150 g), actą naudojome baltąjį vyno, o kitais klausimais tiksliai laikėmes Jurgitos nurodymų. Česnako dėjome 4 skilteles, nes jį labai mėgstame, bet jeigu norite padažą šiek tiek pašvelninti, jo galite dėti ir kiek mažiau arba nedėti visai, ką minėjo ir Jurgita. Tobulai kvapnus ir visoks koks gardus padažiukas. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų raudonųjų serbentų
200 gramų cukraus
50 mililitrų acto 9%
4 skiltelės česnako (nebūtina)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1/4 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Serbentus beriame į puodą ir patraiškome bulvių grūstuve, kad išsiskirtų sultys (arba galite šiek tiek pamalti blenderiu).
2.
Masę statome ant ugnies ir pakaitiname iki užvirimo.
3.
Užvirus nukeliame nuo ugnies, suberiame cukrų, ir dar šiek tiek maišydami pakaitiname, kol ištirps cukrus.
4.
Sudedame prieskonius, druską, česnaką, actą, išmaišome, vėl pakaitiname ant mažos ugnies kelias minutes.
5.
Karštą padažą išpilstome į švarius iškaitintus stiklainiukus ir užsukame steriliais dangteliais. Apverčiame dangteliais žemyn, apklojame pledu ar kaldra ir paliekame visiškai atvėsti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (19)
Diana
2022-12-31 09:52
Dariau padažą pagal receptą, patiko ir ...jau pasibaigė. Noriu padaryti dar padažo. Dabar žiema. Turiu
koncervuotų serbentų sulčių, kažin kuom jas tiktų sutirštinti, kad padažas nebūtų skystas? ATSAKYTI
Diana
2022-12-31 14:04
Galima tirštinti pektinu arba cukrumi uogienėms ar marmeladams (jis turi pektino savo sudėtyje). ATSAKYTI
AM
2020-08-17 15:34
Gal kas nors žino kiek mililitrais būtų 500g serbentų? Ačiū ATSAKYTI
Vaida
2019-08-08 19:03
Nedėjau gvazdikėlių, nes neturėjau. Actą pyliau obuolių ir 20 g mažiau. Įdomu kas gausis ;) Parašysiu, kai išbandysim ATSAKYTI
Virginija
2022-07-21 18:00
Ar gavosi be gvazdikėlių? ATSAKYTI
Vaida
2019-07-11 19:18
Įdomu ar geltonus serbentus verta gamint vietoj raudonų, nes pastarųjų neturiu. ATSAKYTI
Barbora
2019-07-11 18:43
Acto tikrai nereikia, rūgštumo pakanka ATSAKYTI
Vaida
2018-06-30 14:37
Ypač tinka prie paukštienos keptos ant laužo ar griliaus. ATSAKYTI
Stanislava
2018-06-28 14:10
Dariau šitą padažiuką, tikrai labai tinka prie keptos paukštienos. Tik dabar nebenoriu su kauliukais, kurie labai trukdo skaniai pavalgyti, visą lauką juos atskiriu. Česnakų ir aš daugiau dėjau, puikumėlis... ATSAKYTI
Lolita
2018-06-26 19:50
Labai skanus padazas .Mes valgome su cesnakais ,tai ju neatsisakiau ir gal kiek daugiau idejau.Nuostabi ideja. ATSAKYTI
Loreta
2017-08-16 01:01
Aš taip pat susigundžiau pasigaminti šio padažo, nes norėjosi kažko naujo. Mėginau tiksliai pagal receptą - patiko, nors lyg ir užkliuvo tos sėklidės pradžioj, bet tikrai skanu.Pasigaminau partiją ir iš išspaustų serbentų-sakyčiau neblogai, tik gal per daug acto man pasirodė bei skystokas toks, bet visvien vertas dėmesio. Gaminant ketvirtą partiją nutariau patobulinti pagal save :) :
kadangi mėgstam česnakus tai jo dėjau beveik dvigubai daugiau, gvaizdikelių ir acto sumažinau trečdaliu, o visą kitą palikau kaip šiam autorės recepte ir žinokit gavosi išbaigtas ir man tobulas padažas užpilas-marinatas prie daug ko :) visi degustave sakė kad paskutinis variantas geriausias :)
Tikiuosi kam nors tai pravers, sėkmės!! ATSAKYTI
Ilona
2017-08-16 08:37
Labai ačiū, Loreta, už idėją!! Aš pernai gaminau šio padažo pagal autorės receptą ir mums patiko, o šiemet norėjosi kažko gal čiut kitaip ir va jūsų komentaras kaip tik po akimis pakliuvo, bandysiu :-) ATSAKYTI
Loreta
2017-08-17 23:48
Smagu girdėti :) tikiuosi patiks ir jums. Sėkmės! ATSAKYTI
Rasa
2018-07-02 23:07
Ačiū labai ATSAKYTI
Reda
2017-07-31 18:43
O tai serbentus su visais grūdeliais dėti,ar galima išsunkti(man nepatinka grūdeliai)? ATSAKYTI
Aurelija
2017-07-31 21:03
Jeigu norisi be grūdelių, tada galima serbentus sutrinti elektriniu trintuvu ir masę perkošti per sietelį, jog neliktų grūdelių. O toliau viską virti pagal receptą. ATSAKYTI
Audra
2017-07-22 17:08
Kaip elgtis su česnakais ?
Smulkinti blenderiu, pjaustyti ar kapoti ? ATSAKYTI
Vilija
2017-07-22 20:02
Aš tiesiog įspaudžiu česnakų spaudykle arba galima ir blenderiu, tada labai tolygiai pasiskirsto skonis, geriau negu nuo smulkinto ar kapoto ATSAKYTI
Angelina
2021-07-31 20:15
Viskas puikiai,nes kauliukus istryniau pet sieteli! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital