"Kuršėnų" vyniotinis
AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 285)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 285)
"Kuršėnų" vyniotinis
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Kremui:
180 gramų sviesto (minkštas)
180 gramų varškės
0.33 skardinės kondensuoto pieno, saldinto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ruošiame biskvitą: kiaušinių trynius ir cukrų išplakite iki purumo. Sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. Iki standumo išplakite baltymus ir atsargiai išmaišykite į tešlą, maišykite, kol ši netaps vientisa. Pilkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (popierių prieš pilant ant jo tešlą reikia patept sviestu, tada biskvito nereiks nuo jo gramdyt) paskirstykite ją tolygiai per visą skardos dydį.
2.
Biskvitą kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių . Svarbu neperkepti, nes tada biskvito negalėsite susukt - jis trupės. Iškepusį biskvitą iš karto susukite ir palikite atvėsti.
3.
Ruošiame kremą: iki purumo išplakite sviestą. Plakant po truputį pilkite kondensuotą pieną. Sudėkite per sietelį pertrintą varškę ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
4.
Bisvkitą pamažu išviyniokite, nuiminėkite kepimo popierių ir tepkite kremą. Kremu užteptą kraštą iš karto sukite į vyniotinį.
5.
Susuktą vyniotinį palaikykite šaldytuve 2 - 3 valandas. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Komentarai (7)
Viltė
2016-10-10 18:10
Leo, nežinau kaip daro Karina, bet aš darau taip: prieš traukiant biskvitą iš orkaitės, ant stalo patiesiu švarų daugmaž biskvito dydžio rankšluostį, o ant rankšluoksčio uždedu kepimo popierių (irgi daugmaž biskvito dydžio) ir jį gana gausiai apibarstau cukraus pudra (tam, kad biskvitas nepriliptų prie popieriaus). Ištraukusi biskvitą jį išverčiu ant to popieriaus ir drauge su visu rankšluostuku susuku bei palieku kokioms 10-20 min, jog atvėstų. O tada jau išvynioju (vyniodama pamažu nulupu ir kepimo popierių) ir tepu kremą.
Leo.
2016-10-05 13:41
Karina, kaip suki karštą biskvitą, kad rankos nenudegtų? Kiek įsivaiduoju, su piršinėm nelabai prasisuksi šitoj situacijoj.
Rita
2015-09-04 20:24
Super lengvas ir super skanus!Nelabai megstu gaminti bet gavosi tobulas!!!aciu jums.tik as laikiau per nakti ir tik kita diena ragavom;)
karolina
2015-04-27 23:24
kaip skaniai gavosi :) nereikia net pirkti is kriautuves
Ona
2014-03-11 16:48
Issikepiau tikrai labai skanus ;)kepkit tikrai nenusivilsit.
Ruta
2011-08-14 12:23
Gavosi puikiai, o skonis...mmm... Suvalgem is karto :) Butinai patariu visiems pasigaminti.
daluze
2011-02-19 19:56
Tikrai labai skanus nekarta dariau visiem patariu pasigamint.
Ką dabar gaminame:
viskas
užgavėnių patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis