"Kuršėnų" vyniotinis
AUTORIUS:
Karina
"Kuršėnų" vyniotinis
INGREDIENTAI:

Ingredientai

  • Biskvitui
  • 4 kiaušiniai
  • 4 šaukštai cukraus
  • 4 šaukštai miltų Kremui
  • 180 g tikro sviesto
  • 180 g varškės
  •  ~0,33 indelio saldaus kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Gaminimas

Biskvitas. Kiaušinių trynius ir cukrų išplakite iki purumo. Sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. Iki standumo išplakite baltymus ir atsargiai išmaišykite į tešlą, maišykite, kol ši netaps vientisa. Pilkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (popierių prieš pilant ant jo tešlą reikia patept sviestu, tada biskvito nereiks nuo jo gramdyt) paskirstykite ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Svarbu neperkepti, nes tada biskvito negalėsite susukt - jis trupės. Iškepusį biskvitą iš karto susukite ir palikite atvėst.

Kremas. Iki purumo išplakite sviestą. Plakant po truputį pilkite kondensuotą pieną. Sudėkite per sietelį pertrintą varškę ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Ant išvinioto atvėsusio biskvito tepkite kremą ir vėl suvyniokite ir kiškite į šaldytuvą dviem - trim valandom. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.

AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Komentarai (11)
Rita
2015-09-04 20:24
Super lengvas ir super skanus!Nelabai megstu gaminti bet gavosi tobulas!!!aciu jums.tik as laikiau per nakti ir tik kita diena ragavom
Lina
2015-07-01 21:42
aš kepu kitokį ,,,po stiklinę miltų,cukraus ir 5 kiaušinius tešlai....suplakt cukrų su kiaušiniais,supilt miltus ir išplakt viską, įkaitint orkaitę ir supilt tešlą į skardą didžiąją orkaitės išklotą kepimo popieriumi,išteptą aliejum. kepti 25 min 180 laipsnių,kol pagels. Kol keps,ištrint įdarui apie 360g varškės,vanilino ir cukraus pagal skonį . Ištraukt iškeptą biskvitą iš orkaitės,padėt ant stalo,sutept varškės įdarą ir suvyniot dar šiltą biskvitą su įdaru, padėt vėsiai keliom valandomis.
karolina
2015-04-27 23:24
kaip skaniai gavosi nereikia net pirkti is kriautuves
Ona
2014-03-11 16:48
Issikepiau tikrai labai skanus kepkit tikrai nenusivilsit.
Ruta
2011-08-14 12:23
Gavosi puikiai, o skonis...mmm... Suvalgem is karto Butinai patariu visiems pasigaminti.
Kotryna
2011-04-10 11:14
Reikes pabandyti. Labai saunu, kad vyniotini galima issikepti namini, nes pirktinis jis buna su 12 E .
Viktorija
2011-03-09 12:34
Man nesigavo vyniotinis, nes padariau per storą padą ir per ilgai jį kepiau, todėl nesivyniojo. Tai padariau skanų pyragą iš to kremo ir pado
Karina
2011-02-27 20:38
Aš tiesiog ištraukiu iš šaldytuvo, supjaustau į dubenį ir kokiam pusvalandžiui palieku. Jis tada suminkštėja ir gerai išsimaišo. Jei šaltą bandysit maišyt, tai gali gumuliukais likt, tada nelabai skanu.
Andra
2011-02-27 15:12
laba ,noriu ir as pabandyti ji pasidaryti Skaiciau komentarus va apie ji ,ir kaip vienam komentare raso ,kad siektiek per daug sviesto ir pries tai mikrobangeje reiketu sviestuka palaikyti ,Tai isties gal taip geriau ?
daluze
2011-02-19 19:56
Tikrai labai skanus nekarta dariau visiem patariu pasigamint.
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis