Pyragas "Zebriukas"

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Pyragas "Zebriukas"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g sviesto
4 kiaušinių
200 g bulvių krakmolo
1 stiklinės cukraus
2 v. š. su kaupu miltų
1 a. š. kepimo miltelių
3 a. š. kakavos
1 a.š. vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Minkštą sviestą triname su cukrumi iki purumo.
2. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
3. Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
4. Šaukštu, lėtais judesiais, įmaišome į skystąją tešlą.
5. Tešlą dalijame į dvi lygias dalis. Į vieną jų įmaišome kakavos miltelius, o į kitą -  tiek pat miltų (tris šaukštelius). Tai reikalinga tam, kad abi tešlos dalys būtų vienodo klampumo, antraip sunkesnioji dalis nusės į dugną ir sugadins dryžuotumą.
6. Dabar didžiausias "žaidimas". Į riebalais pateptą kepimo formą, geriau apvalią, dedame šaukštą baltos tešlos ir šiek tiek palaukiame. Toliau - šaukštą rudos tešlos ir vėl palaukiame. Vėl baltos, po to vėl rudos ir taip, kol sudėsime visą tešlą. Tešlą, reiktų stengtis, dėti į patį viduriuką, o formos nejudinti ir nekratyti. Tešla pati pasiskirstys, kaip beatrodytų klampi. Ir nieko baisaus, jei sluoksneliai iš viršaus uždengs vienas kitą. Žodžiu, dėliojam, truputį palaukiam ir vėl dėliojam...
7. Formą su tešla pašauname į 180°C temperatūros orkaitę ir kepame 30 - 40 minučių arba, kol įbestas medinis pagaliukas, iš vidurio, išlenda sausas.

Skanaus! :)))

AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Auste
2017-03-04 22:15
Labai skanus pyragas, ir dar grazus koks! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital