Pyragas su rikotos ir uogienės įdaru

AUTORIUS:
Birutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Pyragas su rikotos ir uogienės įdaru
Autorius apie receptą: Labai labai skanus pyragas. Galite jį daryti su vyšnių arba su kita mėgiama uogiene, visoks jis bus labai geras. Taip pat vietoje uogienės galite uždėti sluoksnį uogų ar Labai labai skanus pyragas. Galite jį daryti su vyšnių arba su kita mėgiama uogiene, visoks jis bus labai geras. Taip pat vietoje uogienės galite uždėti sluoksnį uogų ar pjaustytų vaisių (obuolių, persikų ar kitų). Vietoje rikotos galite naudoti ir paprastą varškę arba ją perpus maišyti su rikota. Bet su rikota man skaniau, nes ji tokios lengvesnės tekstūros negu varškė, tad įdaras gaunasi puresnis. (...daugiau) Birutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 g miltų
125 g sviesto, ištirpinto
100 g cukraus
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
Įdarui:
500 g Ricotta sūrio
100 g cukraus
300 g vyšnių uogienės (ar kitos mėgiamos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš tešlos ingredientų gerai išminkyti tešlą. Jeigu tešla sunkiai minkytųsi, įdėkite dar truputį miltų, o jeigu būtų per kieta - įpilkite 1-2 šaukštus šalto vandens. Išminkytą tešlą padėti į šaldytuvą ne mažiau kaip 30 minučių. Rikota sūrį gerai ištrinti su cukrumi. Uguonę, jeigu ji tirštesnė, sumaišyti su 1 – 2 šaukštais vandens. Tešlą padalinti į dvi dalis, kur viena dalis dvigubai didesnė už kitą. Didesniąją dalį iškočioti ir tiesti į kepimo formą (naudojau 20 cm skersmens apvalią formą), taip kad ir šonai būtų padengti tešla. Tada dėti dalį rikotos masės, uogienės ir vėl rikota masės. Mažesniąją dalį taip pat užkočioti ir uždengti pyragą (jeigu tingisi kočioti, galite ją tiesiog užtarkuoti ant viršaus). Kepti 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
AUTORIUS: Birutė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Rasa
2022-09-15 23:25
Ech, nepaskaičiau komentarų, kad reik dvigubai tešlos. Dar kartą bandysiu. Karštas buvo skanus! ATSAKYTI
hmm
2016-07-20 22:21
Tai į kokią dydžio skardą dėti? Nes man į standartinę dedant pritrūksta tešlos.... ATSAKYTI
Lina
2017-07-17 18:39
I apvalia 20-24 cm reiketu, o jeigu didelei standartinei staciakampei formai, tai ingredientu minimum dvigubai daugiau reiki ATSAKYTI
Rasa
2016-03-26 13:34
I geriausia ragauti karštà ar atvesusį? ATSAKYTI
jurga
2014-11-14 16:42
Kepiau,vyrui laaabai patiko;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital