Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g margarino
1 stiklinė kefyro (rūgusio pieno, grietinės)
2 stiklinės miltų
0,5 šaukštelio druskos
4 bulvės
1 svogūnas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus peiliu sukapoti su margarinu ir druska. Užpilti kefyru, išmaišyti.
Išvirti bulves su lupynomis, atvėsusias nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis, svogūnus smulkiai supjaustyti.
Tešlą padalinti į 2 dalis, kurių viena didesnė, iškočioti ir didesnę dalį įkloti į skardą/keptuvę.
Sluoksniasi sudėti bulves ir svogūnus + pasūdyti, bulves svogūnus + pasūdyti :).
Uždengti antru tešlos gabalu.
Viršų keliose vietose pradurti šakute ir kepti orkaitėje.
P.S. Prieš kepant viršų galite aptepti kiaušinio plakiniu.
Ką tik iškepiau, tiesa kepiau konvencinėje krosnelėje.Darant tešlą, jos kočioti nereikia,bus per daug kieta(nedėti papildomai miltų) . Skanu tik labai riebu,paprasčiausiai nesveika, siūlyčiau mažiau riebalų,prie druskos kvepiančių pipirų ,krapų. Į svogūnus reiktu irgi priedų, čia pagal skonį.Gal morkų,ar tiesiog raugintų kopūstų.
ATSAKYTI
dana
2011-06-18 18:46
nematau nieko skanaus. bulves, tesla. visai nesiderina. kas mums lietuviams yra?kisam i ta pilva kas tik papuola..
ATSAKYTI