Pyragas su braškių įdaru

AUTORIUS:
Margarita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Pyragas su braškių įdaru
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
3 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus pudros
3 šaukštai miltų
2 šaukštai krakmolo
0,25 šaukštelio kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio cukraus
Įdarui:
600 g braškių
250 ml grietinėlės
2 šaukštai želatinos
0,3 puodelio cukraus (gali reikti daugiau, priklauso nuo braškių saldumo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baltymai atskiriami nuo trynių ir suplakami iki standžių putų. Suberiamas cukrus ir vėl suplakama. Įdedami kiaušinių tryniai toliau plakima. Dedami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir atsargiai sumaišoma. Reikia 28 - 34 cm kepimo popieriaus. Ant jo supilama tešla, išlyginama ir kepama 190 C laipsnių orkaitėje apie 8 minutes.
Ant audinio suberiamas vanilinis cukrus ir ant jo dedama iškepusi tešla. Iš karto nuimamas kepimo popierius ir paliekama atvėsti. 300 g braškių sutrinama, o likusios 300 g supjaustomos mažais gabaliukais. Ištirpinama želatina su mažu kiekiu karšto vandens (apie 0,25 - 0,3 puodelio). Grietinėlė suplakama, sudedamas cukrus ir vėl plakama. Supilama lėtai trintos braškės, toliau plakama. Supilama želatina (šilta), nuolat plakama. Pabaigoje įmaišoma braškių gabaliukai. Įdaras įdedamas į šaldytuvą šiek tiek sustengti, bet ne per daug, kad eitų užtepti ant pagrindo. Ant atvėsusio pagrindo supilamas įdaras ir susukuma į rutulį. Pyragas dedamas į šaldytuvą dviems valandoms sustengti. Prieš patiekiant apibarstoma cukraus pudra.
AUTORIUS: Margarita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital