Purūs žagarėliai su kefyru "Ausytės"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 121)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 121)
Kefyro žagarėliai ausytės auselės
Kefyro žagarėliai ausytės auselės
Kefyro žagarėliai ausytės auselės
Kefyro žagarėliai ausytės auselės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų miltų (apytikriai)
200 gramų kefyro
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek cukraus pudros
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kefyrą sumaišyti su soda, cukrumi ir kiaušiniu. Iš lėto maišant suberti miltus, kol bus labai klampi, bet minkoma tešla. Miltų gali reikėti ir šiek tiek daugiau arba mažiau - jų tikslus kiekis labai priklauso nuo miltų rūšies, geriau vadovaukitės ne gramais, o tešlos konsistencija, nes padauginus miltų tešla ir žagarėliai bus kieti.
2.
Tešlą palikti valandai išbrinkti.
3.
Ant miltuoto paviršiaus iškočioti apie 1 cm lakštą ir formuoti ausytes.
4.
Jas kepti karštame apie 160 C laipsnių aliejuje, kol abi žagarėlių pusės taps gražiai auksinės.
5.
Iškepusius žagarėlius sudėti ant popierinių rankšluosčių, jog sugertu riebalų perteklių.
6.
Patiekiant pabarstyti cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (26)
Diana
2024-03-23 22:47
nors ir tešla minkštoka buvo,bet gavosi kieti,guminiai,tešla tiesiai į šiukšlinę ATSAKYTI
Andrius
2022-06-16 21:28
Pabandysiu xD ATSAKYTI
tai
2022-01-20 00:23
reikia baltyma pasalint is kiausinio ,tada minksti gausis ATSAKYTI
Lijana
2020-10-18 12:50
receptas atrodo gal ir gerai, bet iskepus zagarelius, nusivyliau... Gavosi kieti. keleta suvalgem o kiti iskeliavo i siuksline.... nerekomenduoju! ATSAKYTI
Mama
2020-04-26 21:26
Žagarėliai skanūs, purūs buvo tik kol šilti, tačiau pravėsę liko guminiai. Miltų dėjau mažiau, lipo tešla, sunkoka buvo formuot. Cukraus sumažinau iki 60g ir netgi per akis buvo. Kočiojau ne 1cm, kaip recepte rašo, o 3k ploniau. Pabandžiau ir storesnius, tačiau pastarieji gavosi visai guminiai.
Reziume, skaniausi valgomi šilti ATSAKYTI
Saulė L.
2020-03-19 06:24
Gavosi skanūs. Tik tikrai ne purūs o kieti. Gal per plonai kočiojau. Tešla lipo labai. ATSAKYTI
Mėgėjas
2020-03-07 22:33
Labai skanūs ausutės ATSAKYTI
2019-12-14 14:02
Super skanūs išėjo! Ačiū už receptą ATSAKYTI
Sandra
2019-08-09 17:38
Cukraus pagal recepta daugiau negu per daug. Buvo neimanoma valgyt. Antra kart gaminant reiketu bent tris kart maziau jo deti ATSAKYTI
Renata
2019-08-09 18:58
Ar tikrai nieko nesumaišėt matuojant ingredientus? :) Žagarėliai, žinoma, saldūs, cukraus pagal skonį galima dėti ir mažiau, bet ir 100 gr tokiame kiekyje miltų ir kefyro tikrai nėra taip jau labai daug :) ATSAKYTI
Loreta
2019-07-03 16:26
Aciu! Gavosi labai skanus! ATSAKYTI
Jurgita
2019-05-18 14:56
Puikus receptas, ačiū ATSAKYTI
Kristina
2019-04-30 21:38
O kiek zagareliu gaunasi iš šito kiekio ATSAKYTI
Jūratė
2019-03-26 16:36
Puikus žagarėlių receptas. Ačiū. Tešlą minkant, reikia jausti, kiek dėti miltų. (O pikčiurnoms niekas nesigauna). ATSAKYTI
Loreta
2019-07-03 16:27
Tikra tiesa! ATSAKYTI
Giedre
2018-09-23 13:12
Gavosi puikiai ir skaniai. As soda gesinau trupuciu acto. ATSAKYTI
Ruta
2018-04-29 13:38
Viska dariau pagal recepta ir viska ismesti reikejo, sunkiai sukramtomi zagareliai. Labai prastas receptas ATSAKYTI
Sandra
2018-04-29 18:36
Ar tiksliai proporcijas matavote ir ar palikote tešlą pastovėti? Nes aš tai ruošiau tiksliai pagal receptą ir man viskas kuo puikiausiai pavyko :) ATSAKYTI
Rasa
2019-03-27 14:22
Dar priklauso nuo miltų rūšies ATSAKYTI
Rasa
2019-03-27 14:22
Dar priklauso nuo miltų rūšies ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital