Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
Autorius apie receptą: Mano pats mėgstamiausias varškės apkepas. Nes jis be galo minkštas, purus ir tiesiog tirpsta burnoje. Skanus visoks - ir karštas, ir šaltas, todėl kepu jį didelį, kad užtektų ir (...daugiau) Dovilė, www.BeDietu.lt
Redakcijos nuomonė: Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be jokio cukraus. Tik būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų varškės
500 gramų rikotos
4 vienetai kiaušinių
3 vienetai bananų (dideli, gerai prinokę)
100 gramų kokoso drožlių
100 gramų bolivinių balandų (galima keisti ryžiais, soromis ar grikiais)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 saujos uogų (arba mėgiami vaisiai, nulupti ir sujaustyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bolivines balandas išvirkite: užpilkite dvigubu kiekiu vandens ir virkite apie 20 minučių, iki vandens nebeliks. Palikite šiek tiek pravėsti.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
3.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite varškę, rikotą bei bananus ir sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos. Galite trinti ir rankiniu elektriniu trintuvu. Galite ir išvis netrinti, bet man daug skaniau, kai apkepo konsistencija būna ne grūdėta, o vientisa, kreminė. O tą būtent ir duoda sutrynimas.
4.
Į varškės masę sudėkite kokoso drožles, bolivines balandas (ar kitas naudojamas kruopas), vanilės esenciją bei kiaušinius. Viską labai gerai išmaišykite.
5.
Apkepo formos kraštus patepkite sviestu arba aliejumi. Supilkite varškės masę, ant viršaus užberkite uogas arba vaisius.
6.
Kepkite apie 45 - 60 minučių. Formą galite naudoti, kokia labiau patinka. Jeigu kepsite didesnėje, apkepas iškeps greičiau. Jeigu mažesnėje ir jis bus aukštas, keps ilgiau.
Skaityti komentarus
Komentarai (4)
Luka
2017-04-17 19:35
Labai skanus apkepas, vietoje kinvos dejau virtu ryziu ir dar sauja razinu, vaikai irgi valge ausim lapsedami :) ATSAKYTI
Akvile
2016-10-14 15:24
geras receptas, labai patiko! ATSAKYTI
Auguste
2016-09-26 12:27
Aha, tikrai labai geras, toks minkstas ir purus, atrodo, kad ne apkepa, o koki pyraga valgytum :-D Mano seima megsta saldziau, tai dar pridejau pora sauju razinu i tesla, o ant virsaus dejau kubeliais pjaustytus obuolius, apvoliotus saukstelyje cinamono ir saukste cukraus. Labai gerai buvo, butinai kartosiu, aciu uz recepta :-) ATSAKYTI
Vilte
2016-09-25 20:50
Nu labai skanus apkepas. Nesitikejau, kad bus toks skanus be jokio cukraus, bet saldumo visiskai uzteko. Kinvos neturejau, tai dejau ryzius, labai tiko! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis