Purūs naminiai zefyrai "Marshmallows"

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Purūs naminiai zefyrai "Marshmallows"
Autorius apie receptą: Šie purūs, minkšti ir balti, kaip sniegas, saldainiai Marshmallows kilo iš senovės Egipto, kur buvo gaminami iš augalo "mallow", augančio pelkėse (angl. "marsh" - pelkė). Iš Šie purūs, minkšti ir balti, kaip sniegas, saldainiai Marshmallows kilo iš senovės Egipto, kur buvo gaminami iš augalo "mallow", augančio pelkėse (angl. "marsh" - pelkė). Iš čia vėliau ir kilo jų pavadinimas - Marshmallows, kai šie pūkų kamuolėliai labai išpopuliarėjo Amerikoje, ir šiandien amerikiečiai yra jų pagrindiniai gamintojai bei per metus suvartoja jų daugiausiai iš visų šalių.
Marshmallows labai paprasta pasidaryti ir namuose!
Produktų matavimui naudojama stiklinė - 237 gr.
(...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės vandens (šalto)
0.5 stiklinės vandens (karšto, bet ne verdančio)
0.5 stiklinės cukraus sirupo
2 vienetai kiaušinių baltymų
25 gramai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio druskos
Apvoliojimui:
1 stiklinė cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Želatiną užpilame 1/2 puodelio turimo šalto vandens. Paliekame 15-20 min., kad išbrinktų.
2.
Kadangi neturėjau kukurūzų sirupo, pakeičiau savo virtu cukraus sirupu, pagal toliau pateikiamą aprašymą. Pusę puodelio cukraus užpilti trečdaliu cukraus kiekio vandens, maišant kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet sirupą užvirinti ir pavirti 10 min. Nugriebti susidariusias putas - ir sirupas paruoštas.
3.
Į puodą pilame cukraus sirupą, cukrų, karštą vandenį ir druską. Maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Tuomet padididame temperatūrą iki 120 C (čia labai praverstų termometras, bet aš išsiverčiau ir be jo, tiesiog padidinau viryklės temperatūrą) ir nemaišydami paverdame dar 12 minučių. Nukeliame nuo ugnies. Sudedame į sirupą išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ištirps. Dar šiltą masę plakame mikseriu, kol ji patrigubės ir taps labai tiršta. Originaliame recepte buvo rašoma, kad išsiplaka per 10 minučių. Bet kadangi aš plakiau iškart visą masę viename dubenyje (o jos daug) - man išsiplakė iki tirštumo ir padidėjo 3 kartus maždaug po 30 min.
4.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinio baltymus su vanilinu. Įmaišome juos į cukraus masę. Atsargiai, bet gerai išplakame viską iki vientisos masės. 24 x 30 cm. kepimo formą ištepame aliejumi, pabarstome dugną ir šonus persijota cukraus pudra, ir supilame Marshmalows masę. Viršų negausiai pabarstome persijota cukraus pudra ir pastatome šaltai maždaug 3 valandoms, o dar geriau - visai nakčiai. Sustingusią masę išverčiame iš formos, supjaustome juostelėmis, o juosteles vieno kąsnio kvadratėliais. Apvoliojame juos iš visų pusių cukraus pudroje. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital