Purus bananų pyragas

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 110)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 110)
Purus bananų pyragas
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Purus bananų pyragas
Purus bananų pyragas
Purus bananų pyragas
Purus bananų pyragas
Purus bananų pyragas
Purus bananų pyragas
Autorius apie receptą: Labai skanus, purus ir drėgnas pyragas. Drėgnas išlieka porą dienų po kepimo. Cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra ar net nedėti visai, jeigu pakanka saldumo nuo Labai skanus, purus ir drėgnas pyragas. Drėgnas išlieka porą dienų po kepimo. Cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra ar net nedėti visai, jeigu pakanka saldumo nuo bananų. Dar tinka įdėti riešutų, ypač graikinių, kokoso drožlių ar aguonų. Improvizuokite drąsiai! (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 vienetai bananų (gerai prinokusių, vidutinio dydžio, svoris su žieve 640 gr)
300 mililitrų kefyro
280 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių (naudojome M dydžio)
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (be kaupo)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis sodos (be kaupo)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakti su cukrumi iki purumo. Plakant po vieną įmušti kiaušinius.
2.
Atskirame inde šakute sutrinti bananus ir juos dudėti į kiaušinių masę. Pilti kefyrą ir išmaišyti (šaukštu, nebe mikseriu).
3.
Berti kepimo miltelius, sodą, vanilį cukrų, miltus, druską. Kruopščiai išmaišyti, kad soda gerai nusigesintų,
4.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą (patogiau nusegamais kraštais). Mes naudojome 25 cm skersmens formą, jei kepsite mažesnėje, ingredientų galite proporcingai mažinti.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su vėjeliu) apie 40 minučių. Tikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Jei aplipęs - kepti dar 5-10 minučių, vėl tikrinti.
6.
Pyragas iškils, jo tekstūra bus gana lengva, vėsdamas jis truputį nusileis, bet nesubliūkš. Iškepusį pyragą palikti atvėsti apie 15 minučių, tik tuomet puošti ir ragauti.
Patarimai:
Rinkitės labai gerai prinokusius, minkštus bananus, ant kurių žievės jau bus tamsių taškiukų.
Pyragą galima puošti cukraus pudra, riešutais, sirupu (nuotraukose matote kokosų sirupą), bananų griežinėliais. Jei puošite bananų griežinėliais, tą darykite prieš pat patiekiant, kadangi bananai linkę tamsėti.
LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
RUTA
2023-04-21 12:10
Iš pirmo karto iškepė tobulai. Mažiau tik cukraus ir kiaušinių . ATSAKYTI
Rasa
2022-10-02 23:28
Puikus pyragas, labai purus. Atsižvelgdama į komentarus dėjau perpus mažiau cukraus ir sviesto, tai gavosi super. Tikrai dar kepsiu. ATSAKYTI
Julija
2021-03-21 18:47
Skanus, cukrų mažinau perpus, dar dėjau graikinių smulkintų riešutų saują. Tik kitą kartą ir sviesto mažinsiu perpus. ATSAKYTI
Julija
2021-03-21 18:46
Skanus, bet sviesto ir cukraus reikia mažinti perpus. ATSAKYTI
Vilma
2021-02-19 10:39
Kepant apvalioje formoje kaitinimas viršus-apačia irgi reikėjo kepti dvigubai ilgiau. Pagal mūsų skonį, kiek per saldus. Kas nemėgsta saldžiai, cukraus reiktų ženkliai mažiau. O gal net užtektų saldumo nuo bananų. ATSAKYTI
Vilius
2021-01-26 20:36
Na maniškiui reikėjo 2x daugiau laiko ATSAKYTI
Greta
2021-01-27 09:44
Kiek pastebėjau, su vėjeliu kepa greičiau nei be jo, tai jei kepėt be vėjelio, tai visai gali būt, o ir orkaitės nevienodos, vienos kaitresnės - kitos mažiau kaitrios :) ATSAKYTI
Irma
2020-10-17 15:52
Labai patiko,toks slapias,kepsiu dar ne vieną kartą ATSAKYTI
Nemira
2020-06-03 17:49
Labai skanus. Kepiau keksinėje formoje ir iškepė per nurodytą laiką. Tikrai kepsiu dar ne kartą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital