Varškės tortas su vyšniomis

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Varškės tortas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Šis tortas yra labai paprastai pagaminamas ir nepaprastai skanus. Tad dalinuosi su Jumis! Ingredientai skirti 24 cm skersmens formai. Jeigu norite dar kremiškesnio pyrago, dalį Šis tortas yra labai paprastai pagaminamas ir nepaprastai skanus. Tad dalinuosi su Jumis! Ingredientai skirti 24 cm skersmens formai. Jeigu norite dar kremiškesnio pyrago, dalį varškės galite pakeisti Filadelfijos ar maskarponės sūriu. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
250 gramų sausainių (Gaidelio tipo)
100 gramų sviesto
Kremui:
1 kilogramas kreminės varškės
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (arba riebios grietinės)
5 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
30 gramų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
300 gramų vyšnių (naudojau šaldytas, bet tinka iš šviios)
150 mililitrų vandens
100 gramų cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui sausainius sumalame trintuvu. Sumaišome su ištirpintu sviestu. Kepimo formos (naudojau 24cm) dugną išklojame kepimo popieriumi. Beriame sausainius, gerai juos prispaudžiame ranka prie dugno ir sienelių kraštų.
2.
Pagrindą kepame 160°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Ištrauktą paliekame atvėsti. Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 150 laipsnių.
3.
Kol kepa pagrindas, ruošiame kremą: kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi, vanile ir druska. Šaukštu sumaišome su varške ir grietinėle. Suberiame ir išmaišome krakmolą. Kremą supilame ant sausainių pagrindo.
4.
Tortą kepame 150°C orkaitės viduryje kaitinimo režimu viršus+apačia (be vėjelio) apie 60-70 min. Tikslų kepimo laiką žiūrėkite pagal savo orkaitę, teisingai iškepusio torto kraštai pajudinus formą būna tvirti, o viduriukas turėtų šiek tiek judėti lyg žele. Tada orkaitės kaitrą išjungiame, dureles šiek tiek praveriame ir paliekame tortą bent 30 min šiek tiek pravėsti. Tada išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti visiškai. Atvėsusį dedame į šaldytuvą (geriausia nakčiai).
5.
Torto viršui krakmolą išmaišome vandenyje. Visus produktus pilame į puodą, užviriname ir maišydami paverdame kelias minutes, kol skystis ima tirštėti. Atvėsiname ir užpilame ant torto.
Patarimai:
Jei norite, kad tortas iškeptu dar skanesnis, kepkite jį garuose, t.y. į pačią apatinę orkaitės lentyną įdėkite skardelę su karštu vandeniu. Kepant vanduo garuos ir palaikys tolygesnę kepimo temperatūrą. Svarbu - tokiu atveju pyrago formos dugną būtinai apvyniokite 2-3 sluoksniais folijos, jog vandens garai nesudrėkintų torto apačios.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital