Puikusis trijų šokoladų tortas

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Puikusis trijų šokoladų tortas
Puikusis trijų šokoladų tortas
Puikusis trijų šokoladų tortas
Autorius apie receptą: Mėgstate šokoladą? Tada šis tortas tikrai Jums! Tai trijų šokoladų skonio tortas - juodojo, pieniško ir balto. Saldus, turtingo ir prabangaus skonio tortas, kuriame kiekvienas Mėgstate šokoladą? Tada šis tortas tikrai Jums! Tai trijų šokoladų skonio tortas - juodojo, pieniško ir balto. Saldus, turtingo ir prabangaus skonio tortas, kuriame kiekvienas atras savo mėgstamą šokoladą...
Šį receptą turėjau jau gal 2 metus, vis maniau, kad labai sudėtingas tortas, bet pasirodo - viskas labai paprasta, o rezultatas pranoko visus lūkesčius. Originaliame recepte autorė rašė, kad jei tortą užšaldyt - jis buna labai panašus į šokoladinius ledus... Bet aš tiesiog nespėjau užšaldyt nė gabaliuko - torto labai greitai nebeliko
Tortas 24 cm skersmens apvaliai formai.
(...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
160 gramų cukraus
100 gramų miltų
100 gramų sviesto
100 gramų juodojo šokolado
3 šaukštai kreminio likerio
11 gramų kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
Juodojo šokolado musui:
200 gramų juodojo šokolado
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų sviesto
50 mililitrų kreminio likerio
8 gramai želatinos
Pieniško šokolado musui:
200 gramų pieniško šokolado
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų sviesto
50 mililitrų kreminio likerio
8 gramai želatinos
Balto šokolado musui:
200 gramų balto šokolado
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų sviesto
50 mililitrų kreminio likerio
8 gramai želatinos
Glajui:
100 gramų balto šokolado
50 mililitrų grietinėlės
50 gramų sviesto
4 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitas. Atskirti trynius nuo baltymų. Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakti su 30 gr cukraus ir vaniliniu iki purumo. Įberti druską, supilti ant vandens garų vonelės ištirpintą ir atvėsintą šokoladą, gerai išplakti. Sudėti trynius ir vėl viską išplakti. Atskirai išplakti baltymus su 130 gr cukraus iki standumo (paviršius turi būti blizgantis, lygus, baltymai nerentantys iš apversto dubenio). Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Sudėti kartu šokoladinę masę, baltymus ir suberti miltus. Viską labai atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 160 C orkaitėje apie 30 minučių, tikrinti mediniu pagaliuku - jei pagaliukas jau sausas - biskvitas iškepęs.
2.
Apipjauname iškepusio ir atvėsinto biskvito šonus - apie 1 cm. - taip, kad įdėjus jį į formą, tarp biskvito kraštų ir formos būtų 1 cm. tarpas. Biskvitas labai trapus - tad atsargiai ji nuiminėkite nuo kepimo popieriaus! Biskvitą sulaistome likeriu ir dedame į šaldymo kamerą (!) tol, kol ruošime musą.
3.
Musai. Visą želatiną (24 gr.) užpilame 50 ml. šaltos grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Visą grietinėlę (600 ml) gerai atšaldome ir išplakame iki standumo. Pastatome į šaldytuvą.
4.
Darome juodojo šokolado musą. Juodą šokoladą sulaužome mažais gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant silpnos ugnies maišydami pakaitiname, kol viskas ištirps. Dedame 1/3 dalį išbrinkusios želatinos, ir dar maišydami pakaitiname, kol želatina ištirpsta (neužviriname!). Nukeliame nuo ugnies. Įmaišome likerį. Masę atvėsiname. Dedame 1/3 grietinėlės, viską atsargiai išmaišome.
5.
Išimame iš šaldymo kameros biskvitą. Dedame jį į formą nuimamais kraštais (jei Jūsų forma nėra labai sandari - išklokite ją maistine plėvele, kad palei dugną neišbėgtų kremas). Į tarpą, esantį tarp biskvito ir formos, pilame musą. Kas lieka - supilame ant biskvito viršaus, išlyginame paviršių ir statome į šaldymo kamerą.
6.
Pieniško ir balto šokolado musai. Analogiškai paruošiame pieniško šokolado musą. Atvėsiname ir supilame ant jau "apstingusio" juodojo muso sluoksnio (palieskite paviršių pirštu - jei pakankamai sutvirtėjęs - galima atsargiai pilti kitą sluoksnį). Vėl statome į kamerą, kad sustingtų. Ant sustingusio užpilame balto šokolado musą. Vėl stingdome.
7.
Papuošimo glajus. Želatiną užpilame 1,5 v.š. grietinėlės, paliekame išbrinkti. Grietinėlę pakaitiname kartu su sviestu, kol sviestas ištirpsta. Užviriname. Sudedame baltą šokoladą. Kaitiname, kol ištirpsta. Sudedame išbrinkusią želatiną, visiškai ištirpiname, bet neužviriname. Glajų atvėsiname ir atsargiai supilme ant sustingusio torto, pakreipdami formą į šonus, kad glajus tolygiai pasiskirstytų. Statome į šaldytuvą, kad tortas gerai sustingtų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Justina
2021-11-25 21:11
Ar būtina pilti alkoholį? ATSAKYTI
Greta
2021-11-26 10:04
Nebūtina :) ATSAKYTI
Gitana
2021-05-17 16:00
Ačiū už receptą. Su biskvitu ir juodo šokolado musu viskas gerai. Bet su pieniško ir balto šokolado musu man visiškai neįšėjo. Juos paprasčiausiai sutraukė kaitinant ir jau iki grietinėlės nebepriėjo. Ką dariau ne taip?
Tortą baigiau improvizuodama.
Ačiū už atsakymą ATSAKYTI
Greta
2021-05-18 09:21
Sunku pasakyti nematant, bet gal perkaitinot ar pats šokoladas nekoks pakliuvo? Dar tirpstant svarbu aktyviai maišyti, kad gumuliukų nebūtų ir neprisviltų. ATSAKYTI
Milda
2019-04-06 20:59
Tortas tikrai skanus, jei mėgstat šokoladą... bet labai nesmagu, kad autorė pateikė receptą kaip savo nenurodžius pirminio šaltinio... :( ATSAKYTI
Žydrė
2017-04-02 09:04
Pradžioje truputį išgąsdino aprašymo ilgis, bet įsiskaičius supratau, kad autorė tiesiog viską labai detaliai ir labai aiškiai išdėstyti norėjo :) Realaus darbo gal 40 minučių užtrunka, kol kepa biskvitas visas šokoladines mases spėji pasiruošti ir po to tik šaldyt ir skanaut:) LABAI LABAI SKANU! Visiems rekomenduoju paragauti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital