Puikusis slyvučių pagardas Tkemali pagal gruzinišką receptą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Gruziniškas slyvučių pagardas pagardas žiemai
Gruziniškas slyvučių pagardas pagardas žiemai
Gruziniškas slyvučių pagardas pagardas žiemai
Autorius apie receptą: Lenkiu galvą gruzinų virtuvei, ypač padažams ir pagardams, gaminu ir naudoju jų labai daug, nes jie puikiai papildo mėsiškus, paukštienos patiekalus, sriubas, troškinius, Lenkiu galvą gruzinų virtuvei, ypač padažams ir pagardams, gaminu ir naudoju jų labai daug, nes jie puikiai papildo mėsiškus, paukštienos patiekalus, sriubas, troškinius, salotas, sūrius… Tikras gruziniškas tkemali yra gardintas žole ombalo, kuri auga tik Gruzijoje, todėl gaminu iš to, ką turime. Šiam pagardui tiks bet kokios slyvos, svarbu tik, kad jos būtų rūgščios. Man asmeniškai labiausiai patinka kaukazinės slyvutės, jų skonis labiausiai rūgštus, todėl pagarde labiausiai sudera visi kiti skoniai. Rūgštu, sūru, aštru, gaivu – taip apibūdinčiau šį tkemali brolį. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras kaukazinių slyvučių (tyrės)
6 vienetai krapų žiedynų (su kotais)
150 gramų kalendros
1 galva česnako
1 vienetas aitriųjų pipirų (arba 0.5 šaukštelio aitriųjų pipirų miltelių)
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukšto žemės riešutų aliejaus (arba saulėgrąžų)
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kaukazines slyvaites nuplaunu, sudedu į puodą, šliūkšteliu pusę stiklinės vandens ir kaičiu mažą ugnį. Verdu tol, kol akivaizdžiai atsiskiria kauliukai, tai užtrunka apie 30 - 45 min. Tuomet puodo turiniui leidžiu atvėsti, slyvų masę dedu į koštuvą ir rankomis ją suku koštuve, reikalinga tik minkštoji slyvų dalis, ji ir atsiskiria per koštuvo sieneles, lieka kauliukai ir odelės.
2.
Nurodyti ingredientai skirti 1 litrųi tyrės. Gautą tyrę puode užkaitinu iki virimo, tuomet sumažinu ugnį iki pačios minimaliausios ir įmerkiu krapų žiedynus. Krapus prieš merkiant surišu, taip patogiau juos ištraukti. Paverdu apie 15 min. ir krapus traukiu lauk, jie nebebus reikalingi. Tuomet sudedu smulkiai kapotus česnakus ir kalendros lapelius (tai greitai padaro virtuvinis kombainas), druską, cukrų, labai smulkiai pjaustytą čili ar miltelius, verdu dar apie 15 min. Karštą tyrę pilstau į nedidelius stiklainiukus. Ant tyrės pilu 0,5 v. š. žemės riešutų arba saulėgrąžų aliejaus.
3.
Užsuku dangtelius, stiklainių aukštyn kojom neverčiu ir nekūtoju, tiesiog palaukiu, kol atvėsta. Šis pagardas puikiai laikosi net ir šiltesnėje patalpoje, šaldytuvo tikrai nereikia. Atidarius stiklainį aliejų įmaišau į padažą ir tuomet jau pagardą laikau šaldytuve.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dana
2018-08-05 17:13
Susigundžiau, iš viriau, nusivyliau, labai rūgštus, nors cukraus dėjau 4kart daugiau ATSAKYTI
Ieva
2018-08-05 21:12
Na taip, autorė juk ir rašo, kad slyvos rūgščios ir skonis toks padaže vyrauja :) Bet čia reikia procese ragauti ir vertinti, ko papildomai įdėti, tik reikėtų nepamiršti, kad šis padažas ir turi būti rūgštokas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital