Puikusis morkų lapelių pesto

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Puikusis morkų lapelių pesto
Puikusis morkų lapelių pesto
Puikusis morkų lapelių pesto
Autorius apie receptą: Ši vasara man buvo pesto improvizacijų vasara. Gaminau jį iš krapų, iš bazilikų, iš rukolos, iš špinatų, iš lapinių kopūstų ir net kalendrų. Bet vienas įdomiausių Ši vasara man buvo pesto improvizacijų vasara. Gaminau jį iš krapų, iš bazilikų, iš rukolos, iš špinatų, iš lapinių kopūstų ir net kalendrų. Bet vienas įdomiausių atradimų buvo morkų lapų pesto. Manėte, jog lapai tik puošia šviežias morkas, bet naudos iš jų mažai? Aš irgi maniau, kol neparagavau kitaip! Pesto padažas iš morkų lapelių yra labai švelnaus, malonaus skonio. Puikiai tinka užsitepti ant skrudintos šviežios duonos ar kaip padažas orkaitėje keptoms daržovėms, ar pagardinti trintai moliūgų-morkų sriubai. Na, paragausite ir patys atrasite, kam jis tinkamiausias. Bet bent mano šeimynoje šis pesto buvo labai užskaitytas! Iš nurodytų ingredientų pagaminsite vieną stiklinę pesto! (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
80 gramų morkų lapelių (vieno ryšelio)
50 gramų graikinių riešutų
30 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai citrinų sulčių
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Jeigu tarp morkų lapų randate sumedėjusių stiebų, juos nuskabykite (liauni, minkšti stiebeliai susitrins gerai). Sūrį sutarkuokite. Morkų lapus, riešutus, česnaką ir tarkuotą sūrį sudėkite į virtuvės kombaino indą ir sutrinkite iki daugmaž vientisos masės (kažkiek gabaliukų likti gali, tik dar skaniau). Jeigu kombaino po ranka nėra, sutrinti galima ir rankiniu elektriniu trintuvu.
2.
Pabaigoje supilkite alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite. Jeigu norite dar skystesnio pesto, įpilkite daugiau aliejaus. Ir atvirkščiai - jeigu norite tirštesnio, aliejaus pilkite mažiau. Paragaukite ir įdėkite šiek tiek pipirų ar dar druskos, jei trūksta (truputis sūrumo jau bus nuo sūrio).
3.
Pesto sudėkite į stiklainiuką ir mėgaukitės :-) Jeigu valgysite ne iškart, ant viršaus užpilkite ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus (kad pesto viršus neišdžiūtų). Šaldytuve šis padažas puikiai laikosi 2-3 savaites (tik kaskart juo pasimėgavę vėl užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus). Jeigu šaldysite žiemai, viską darykite taip pat (t.y. dėkite į stiklainiuką, užpikite šiek aliejaus), tik palikite apie pusę centimentro stiklainiuko viršuje tuščio, nes šaldamas jis truputį išsiplės.
Patarimai:
Pesto padažai puikiai tinka su makaronais, užsitepti ant duonelės, kaip padažas salotoms, mėsai, prie bulvyčių, žuvies, sumuštiniams. Daugiau pesto variantų, paruošimo, saugojimo ir naudojimo idėjų rasite šiame straipsnyje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital