Puikusis mielinis bildukas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Puikusis mielinis bildukas
Puikusis mielinis bildukas
Puikusis mielinis bildukas
Puikusis mielinis bildukas
Autorius apie receptą: šitas mielinis pyragas, toks raguotas, susivėlęs, toks neapsakomai purus ir mielas, atrodo, lyg ką tik išlipęs iš pasakos puslapių. Nesu didelė mielinių kepinių kepėja, bet šitas mielinis pyragas, toks raguotas, susivėlęs, toks neapsakomai purus ir mielas, atrodo, lyg ką tik išlipęs iš pasakos puslapių. Nesu didelė mielinių kepinių kepėja, bet artėjant Velykoms, man jau kuris laikas, kažkur galvoje vaidenasi, kad visi namai kvepia mieliniu pyragu. Maišant tešlą, maniau, kad pyragas turėtų būti šešiems asmenims, bet kai ištraukiau šį gražuolį iš orkaitės, tokį šiltą ir kvepiantį, kai suleidau savo pirštus į jo purumą, plėšiau po gabliuką ir dėjau į burną, niekaip negalėjau sustoti. Nereikėjo nei sviesto, nei uogienės ir patikėkite manim jei nebūčiau susiėmusi, šio pyrago nebūtų net keturiems užtekę, bet teko pasidalinti… (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
270 gramų miltų
130 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto (minkšto)
40 gramų cukraus
20 gramų sviesto (tirpinto)
4 gramai sausų mielių
1 šaukštas rudojo cukraus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles ištirpinkite šiltame piene. Miltus, cukrų ir druską suberkite į dubenį, sumaišykite. Supilkite pieną su mielėmis, įmaišykite kiaušinį, maišykite kombainu arba mediniu šaukštu, kol neliks sausų miltų. Kai taps sunku maišyti, sudėkite 50 gr kubeliais pjaustyto sviesto. Sumaišykite ir minkykite apie 10 minučių, tada pridenkite dubenėlį ir laikykite šiltoje vietoje 1 ar 1.5 valandos, kol tešla padvigubės. Iš pradžių tešla b9na gana lipni, tad aš visą minkymo procesą su malonumu perleidau virtuviniui kombainui, bet minkyti galite į rankomis. Iš pradžių labai lipni tešla, minkant taps elastinga ir lips mažiau, o iškilus, taps visai nelipni.
2.
Iškilusą tešlą iškelkite ant miltais paberto virtuvinio stalo, truputį paminkykite ir padalinkite į keturias dalis. Imkite po vieną gabaliuką, rankomis suvoliokite į kamuoliuką, suplokite ir ištempkite į nedidelį paplotėlį. Tirpintą sviestą sumaišykite su ruduoju cukrumi, teptuku užtepkite paplotėlį šituo mišiniu. Imkite kitą tešlos gabaliuką, taip pat suformuokite paplotėlį, dėkite ant apteptojo viršaus ir vėl užtepkite sviesto ir cukraus mišiniu. Taip pat paruoškite likusius paplotėlius tik paskutinio, viršutiniojo, nebetepkite sviestu.
3.
Šitą kalną dabar iškočiokite į gana ploną stačiakampį. Supjaustykite jį į 8 juosteles, maždaug 3cm pločio. Kiekvieną juostelę susukite į ritinėlį, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Manoji yra 24cm skersmens. Palikite nemažus, tolygius tarpus. Pridenkite rankšluosčiu ir statykite šilton vieton dar pastovėti 1.5 - 2 valandas, kol gražiai išsipūs.
4.
Orkaitę įkaitinkite 180 laipsnių. Kepkite iškilusį pyragą 25 - 30 minučių, kol gražiai paruduos paviršius. Ištraukus iš orkaitės leiskite truputį atvėsti, paberkite cukraus pudra, rankomis plėškite po gabaliuką ir mėgaukitės dar šiltu gardumynu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital