Kreminis varškės ir bananų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Kreminis varškės ir bananų pyragas
Kreminis varškės ir bananų pyragas
Kreminis varškės ir bananų pyragas
Kreminis varškės ir bananų pyragas
Kreminis varškės ir bananų pyragas
Autorius apie receptą: Pasakiškai skanus pyragas! Varškės sluoksnis labai švelnus, kreminės konsistencijos... Pasakiškai skanus pyragas! Varškės sluoksnis labai švelnus, kreminės konsistencijos... Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
150 gramų oreo sausainių (ar kitokių sausainių, žr. patarimus)
35 gramai sviesto
Varškės kremui:
500 gramų kreminės varškės (parduodamos kibirėliuose, nesaldintos, arba paprastos varškės, žr. patarimus)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų graikiško jogurto
2 vienetai bananų (gerai prinokusių)
1 vienetas citrinų
70 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
Viršui:
200 mililitrų grietinėlės
1 šaukštas cukraus pudros
šiek tiek juodojo šokolado (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išklokite kepimo popieriumi apvalią kepimo formą su nuimamais šonais arba dugnu (aš naudojau 23 cm skersmens).
2.
Pagridindui sudėkite sviestą ir sausainius į virtuvės kombainą ir sumalkite iki šlapio smėlio konsistencijos. Įberkite trupinius į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Lengvai prispauskite ir išlyginkite su stiklinės arba puoduko dugnu. Įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
3.
Varškės sluoksniui nulupkite bananus ir įdėkite kartu su iš citrinos išspaustomis sultimis į virtuvės kombaino indą. Sumalkite. Įdėkite likusius ingredientus ir malkite kelias sekundes - tik tiek kol visi ingredientai susijungtų ir tešla taptų vienalyte.
4.
Sukrėskite įdarą į kepimo formą ant pyrago pagrindo ir pašaukite į iki 240 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 10 minučių, sumažinkite temperatūrą iki 110 C ir kepkite dar 25 minutes. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą aušti viduje valandai. Tada išimkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tada įdėkite į šaldytuvą bent 3 val. (arba nakčiai).
5.
Prieš patiekdami viršutiniam sluoksniui suplakite grietinėlę su cukrumi ir papuoškite pyrago viršų. Ant viršaus užtarkuokite šokolado. Skanaus!
Patarimai:
Kreminė varškė. Vietoje jos galite naudoti ir paprastą 9% varškę - 400g tokios varškės elektriniu trintuvu sutrinkite drauge su 100g jogurto (arba grietinės ar grietinėlės), kad masė būtų vientisa, neliktų varškės grūdelių.
Sausainiai. Vietoje oreo sausainių tinka ir kitokie sausainiai su pertepimu. Jei naudotumėte paprastus sausinius be pertepimo, sviesto kiekį padidinkite iki 70 gramų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vida
2017-11-25 22:31
Be galo skanus pyragas. Tik aš dariau su Selgos šokolainiais sausainiais, tad dėjau truputį daugiau sviesto (apie 70g), nes jie neturi to kreminio įdaro, kurį turi Oreo sausainukai. Nuostabus receptas, labai ačiū, Alina! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital