Puikūs kalakutienos kukuliukai su spagečiais pomidorų padaže

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Kalakutienos vištienos kukuliukai pomidorų padaže
Kalakutienos vištienos kukuliukai pomidorų padaže
Kalakutienos vištienos kukuliukai pomidorų padaže
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 gramų maltos kalakutienos
1 saujelė kalendros
1 saujelė mėtų
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
1 skardinė konservuotų pomidorų (apie 400g svorio)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštas cukraus
šiek tiek džiovintų bazilikų (arba raudonėlio)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Garnyrui:
120 gramų spagečių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kalendras ir mėtas sukapoti ir sumaišyti su faršu, įdėti gerą žiupsnį druskos ir truputi pipirų. Formuoti maždaug 4 cm skersmens rutuliukus - tą lengviau daryti drėgnomis rankomis. Baigus uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą iki kol jų prireiks.
2.
Užkaisti vandenį spagečiams. Kol jis užvirs, pradėsime ruošti padažą. Kai užvirs, į pasūdytą ir jau verdantį vandenį dėti spagečius ir virti juos pagal nurodymus ant pakelio.
3.
Ruošti padažą: keptuvėje, ant nedidelės ugnies, pakepti svogūnus, kol šie suminkštės, sudėti smulkiai kapotus česnakus, dar porą minučių pakepti ir suversti pomidorų skardinę. Jei pomidorai nesmulkinti, sumaigyti juos mentele bei padidinti ugnį iki vidutinės. Dėti cukrų, žiupsnį druskos bei džiovintus prieskonius. Padažas turėtų pavirti bent 20 minučių. Kai padažas bus paviręs apie 10 minučių, į jį sudėti kalakutienos kukulius ir troškinti juos dar apie 10 minučių, jei reikia apversti arba jei norisi galima uždengti dangtį (tik tuomet reiktų stebėti, kad padažas neliktų per daug vandeningas. Ir atvirkščiai, jei padažas rodos per tirštas, galima įpilti truputėlį vandens.
4.
Kai, tiek spagečiai, tiek kukuliai bus išvirę ir išsitroškinę, makaronus suversti į keptuvę su padažu ir gerai išmaišyti. Dėtis į lėkštes, užmalti truputį pipirų ir užsibarstyti kietu sūriu!
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Šefas
2023-12-29 14:27
Vietoje džiovinto baziliko geriau dėti šviežią baziliką, o mėtos dėti 2 saujeles vietoje 1 saujelės. Padažas turi būti stipresnių skonių - daugiau druskos. Ant galo negailėti maltų pipirų ir sūrio. Geriausiai šiam patiekalui tinkantis sūris - ,,Džiugas". ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital