Puikiosios itališkos spurgos su vaniliniu kremu "Bomboloni"

AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Itališkos spurgos su kremu Bomboloni
Autorius apie receptą: Klasikinės itališkos spurgos su klasikiniu itališku kremu. Jeigu norite sutaupyti laiko ar tiesiog rūšgtesnio ar gaivesnio įdaro, galite įdaryti džemu, na, o jei riebesnio - Klasikinės itališkos spurgos su klasikiniu itališku kremu. Jeigu norite sutaupyti laiko ar tiesiog rūšgtesnio ar gaivesnio įdaro, galite įdaryti džemu, na, o jei riebesnio - plakta grietinėle.
Šios spurgos puikios tuo, kad iškepa tuščiavidurės, todėl galima skanauti ne tik paprastai iškeptas, bet ir su įvairiais įdarais. Jei naudosite rūgštesnį įdarą, į spurgų tešlą dėkite daugiau cukros, nes jos pačios savaime nėra labai saldžios.
(...daugiau) Monika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Įdarui:
500 mililitrų pieno
6 vienetai kiaušinių trynių
150 gramų cukraus
50 gramų miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Tešlai:
500 gramų miltų
250 mililitrų pieno (šilto)
3 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
50 gramų sviesto
1 vienetas citrinų
8 gramai sausų mielių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 litras aliejaus
Apvoliojimui:
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kremui elektriniu plaktuvu sumaišykite kiaušinių trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltos, purios masės. Po truputį, plakant, pilkite pieną. Įsijokite miltus ir gerai išplakite.
2.
Kremo masę supilkite į prikaistuvį ir užvirinkite, tuomet sumažinkite ugnį ir, nuolat maišant, pavirkite kelias minutes, kol kremas sutrištės. Kremą supilkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Plėvelė būtinai turi liesti kremo paviršių, kad ant kremo nesusiformuotų pieno plėvelė. Palikite vėsti, kol kepsime spurgas.
3.
Tešlai miltus, mieles, vanilinė cukrų, druską ir nutarkuotą citrinos žievelę sumaišykite. Įpilkite pieną ir iš karto, greitais judesiais išminkykite. Įmuškite kiaušinius ir išminkykite elastingą, nelipnią tešlą. Sviestą padalinkite į 4 dalis ir įminkykite į tešlą po vieną gabaliuką. Suformuokite tešlos kamuolį, uždenkite ir palikite šiltai kilti 1.5 - 2 valandas, kol tešlos padvigubės.
4.
Pakilusią tešlą iškočiokite maždaug iki 1 cm storio ant miltuoto paviršiaus. Stikline ar sausainių formele išpjaukite apskritimus. Likučius suminkykite, iškočiokite ir vėl pjaukite apskritimus, taip, kol panaudosite visą tešlą. Spurgas išdėliokite ant kepimo popieriaus kvadratėliais išklotos skardos (palikdami tarpelius), uždenkite ir palikite dar kartą pakilti 1.5 - 2 valandas.
5.
Giliame puode įkaitinkite aliejų. Spurgas į aliejų dėkite tiesiai nuo kepimo popieriaus gabalėlių, nes nuimant rankomis jos gali susiploti. Apkepti iš abiejų pusių, maždaug 3 - 5 minutes. Išimkite kiaurasamčiu ir padėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Dar karštas apvoliokite cukruje.
6.
Dar šiltas spurgas įdarykite - peiliu spurgos šone ar viršuje padarykite nedidelę skylutę, į ją kulinariniu švirkštu įspauskite kremo. Skaniausios ką tik paruoštos!
7.
Jei norite, kad spurgos būtų kiek liesesnės, jas galima kepti ir iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių.
AUTORIUS: Monika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital