Benedikto kiaušiniai su naminiu olandišku padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Benedikto kiaušiniai
Benedikto kiaušiniai
Benedikto kiaušiniai
Benedikto kiaušiniai
Autorius apie receptą: Kad šiandien pusryčiams užsuks Benediktas supsiplanavau jau prieš porą dienų. Gi būna kartais, kad tikrai labai labai kažko norisi ir tu net lauki, kada Tas rytas ateis. Ir ne vien Kad šiandien pusryčiams užsuks Benediktas supsiplanavau jau prieš porą dienų. Gi būna kartais, kad tikrai labai labai kažko norisi ir tu net lauki, kada Tas rytas ateis. Ir ne vien maisto norisi. Norisi pačio proceso. Tos akimirkos kai hollandaise pradės lėtai tirštėti ar kai poučinamas kiaušinis suksis vandens puode. Kiekvieno mažo procesėlio iš kurio susideda nuostabi rytinė visuma. Na, o valgymas tai tik vyšnia ant torto, tavo ryto meditacijos apvainikavimas. Oj koks geras vainikavimas šį rytą buvo. Manau benediktus šį kartą pakylėjo duona - stora, tikros, neišpūstos baltos duonos iš ūkio riekė, su stora ir traškia pluta ir minkštutėliu vidumi. Tobula sugerti hollandaise'o rūgštelei. (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai kiaušinių
2 vienetai šviesios forminės duonos
1 šlakelis acto
Padažui:
100 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šlakelis vandens
1.5 šaukšto citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
60 gramų vytintos dešros
šiek tiek žalumynų
Aptepimui:
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pirmiausia gaminti padažą: užkaisti puodą su trupučiu vandens, sviestą ištirpdyti. Kiaušinių trynius sudėti į karščiui atsparų indą (kuris užsidėtų ant puodo, kuriame verda vanduo). Supilti citrinos sultis, berti žiupsnelį druskos ir įmaišyti. Indą dėti ant puodo su lengvai verdančiu vandeniu (kad dugnas neliestų vandens paviršiaus) ir maišant šluotele labai palengva pilti lydytą sviestą (sviestą patogu pilti iš indelio su ąsele). Kai visas sviestas bus supiltas, o padažas glotnus ir sutirštėjęs, iškarto nukelti indą nuo puodo. Jei bemaišant padažas pradeda atsiskirti, labai pravartu po ranka turėti ledo kubelį. Jį bemaišant, įmesti į padažą ir nukelti viską nuo verdančio vandens, taip padažas neperkais ir nevirs į kiaušinienę.
2.
Duonos riekes aptepti sviestu, dėti sviestuota puse į apačią į keptuvė ir kepti, kol apskrus, tuomet apversti ir apskrudinti kitą pusę.
3.
Dešrą supjaustyti kubeliais ir tiesiog suberti ją į tą pačią keptuvę, kurioje skrunda duona.
4.
Kiaušiniams užvirti puodą vandens, šliūkštelėti į jį acto. Tuomet šaukštu vandenį išsukti ir į viduryje susidariusi šulinėlį atsargiai įmušti kiaušinį. Įmušus, galima dar palengva vandenį pasukti. Taip sumušti visus kiaušinius (man geriausia virti po du) ir virti juos 3 su puse minutės ant silpnos ugnies.
5.
Beliko pastatyti Benediktą. Į lėkštę dėti duonos riekę, ant jos 2 kiaušinius, viską gausiai apipilti padažu, apibarstyti apskrudusia dešrą ir smulkintais žalumynais.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital