Pasigaminame tešlą. Į dubenį sudedame miltus,druską, mažais kubeliais supjaustytą margariną ir sviestą. Viską minkome pirštais kol gaunasi dideli trupiniai. Gautus trupinius apipurškiame labai šaltu vandeniu ir užmaišome tešlą (tešla tri būti tąsi). Gautą tešlą padedame maždaug 20 minučių į šaldytuvą.
Pašaldžius tešlą atskiriame ją į du apylygius gabalus ir pusę tešlos iškočiojame.
Kepimo formą išklojame iškočiotu tešlos lakštu ir užlenkiame šonus.
Nuplauname porų šaknis bei lapus ir supjaustome plonais griežinėliais.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir patroškiname jame supjaustytus porus, kol jie suminkštės.
Patroškintus porus atvėsiname ir dar šiek tiek šiltus sudedame į tešla išklotą kepimo formą.
Sumaišome pieną su kiaušiniais, pasūdome bei pabarstome pipirais. Gautą mišinį užpilame ant porų ir apibarstome tarkuotu sūriu.
Iš likusios tešlos iškočiojame dar viena lakštą, kuriuo uždengiame pyrago viršų ir gerai užspaudžiame pyrago kraštus.
Kepame apie 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje, kol paviršius lengvai parus.
Skanaus.
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!