Popiežiaus pyragas

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Popiežiaus pyragas
Popiežiaus pyragas
Popiežiaus pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g. miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių;
125 g. cukraus;
125 g. sviesto arba margarino;
125 g. maltų migdolų arba lazdyno riešutų;
100 g. marmelado;
vanilinio cukraus;
2 lašai migdolų ekstrakto;
žiupsnelis cinamono;
šlakelis pieno;
žiupsnelis maltų gvazdikėlių.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite ant stalo. Viduryje miltų padarykite duobutę ir suberkite ten cukrų, vanilinį cukrų, akstraktą, gvazdikėlius, cinamoną, kiaušinio baltymą ir pusė trynio. Viską suminkykite. Tada pridėkite gabaliukais pjaustytą sviestą, berkite riešutus, tada pabarstykite miltais ir vėl greitai išminkykite. Jei tešla limpa prie rankų, palaikykite ją kurį laiką šaldytuve. Iškočiokite du lakštus: vieną supjaustykite 16 - 20 vienodo pločio juostelių. Kitą įklokite į riebalais pateptą kepimo formą. Aptepkite marmeladu, 1 cm nuo kraštų palikite neteptą. Ant viršaus rombeliais dėkite tešlos juosteles, aptepkite jas likusios kiaušinio trynio dalies ir pieno suplaktu mišiniu. Šaukite pyragą į įkaitintą iki 175 - 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 25 - 30 min.
AUTORIUS: Sandra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital