Plovas tešloje - galima ir taip!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Plovas tešloje - galima ir taip!
Plovas tešloje - galima ir taip!
Plovas tešloje - galima ir taip!
Autorius apie receptą: Iš plovo liko tik trupiniai... valgė net mano brolis, kuris šiaip plovų su džiovintais vaisiais nevalgo, o abrikosus labai smulkiai supjausčiau , kad nekristu į akį, kaip beje ir Iš plovo liko tik trupiniai... valgė net mano brolis, kuris šiaip plovų su džiovintais vaisiais nevalgo, o abrikosus labai smulkiai supjausčiau , kad nekristu į akį, kaip beje ir mėsą. Šiaip ar taip visi liko sotūs ir patenkinti, o kai kas net prašė netrukus iškepti šita plovą vėl. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras sultinio
400 gramų plovo ryžių
250 gramų veršienos (smulkiai pjaustytos)
190 gramų džiovintų abrikosų (smulkiai pjaustytų)
160 gramų morkų (tarkuotų)
100 gramų vermišelių
60 gramų sviesto
60 gramų migdolų drožlių
1 vienetas svogūnų (smulkintų)
1.5 šaukštelio druskos
1 šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų
Tešlai:
380 gramų miltų
130 gramų sviesto (šalto)
90 mililitrų vandens (šalto)
1 vienetas kiaušinių trynių
0.5 šaukštelio druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai sumaišykite miltus su druska ir persijokite. Supjaustykite sviestą kubeliais ir įtrinkite su pirštais juos į miltus, kol tešla taps trupinių konsistencijos. Lengvai suplakite trynį su vandeniu ir įpilkite į dubenį su miltais. Sumaišykite ir lengvai "apminkykite" tešlą ant kepimo kilimėlio tam, kad tešla susijungtų. Suvyniokite tešlą į maisto plėvelę ir įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2.
Ryžius gerai išplaukite ir palikite nuvarvėti.
3.
Įkaitinkite keptuvę su 1/3 sviesto ir apkepkite riešutus. Išimkite juos iš keptuvės. Įkaitinkite puodą su likusiu sviestu (aš naudojau ketaus puodą) ir apkepkite keletą minučių svogūnus. Tada įberkite morkas ir kepkite apie 5 min. Įberkite mėsą ir maišant apkepkite. Tada įmaišykite abrikosus, druską, pipirus ir 250 ml. sultinio. Užvirkite ir sumažinkite ugnį. Troškinkite ant mažos ugnies 15 - 20 minučių. Įpilkite likusį sultinį ir užvirkite. Suberkite ryžius ir makaronus. Išmaišykite ir sumažinkite ugnį. Virkite ant mažos ugnies 20 minučių arba kol ryžiai beveik išvirs (1-2 min. iki pilno išvirimo) ir visas skystis susigers. Išjunkite ugnį ir palikite uždengtą.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Patepkite sviestu didelę apvalią 23-26 cm. skersmens kepimo formą, patogiausia su nuimamais šonais.
5.
Padalinkite tešlą į 2 dalis (maždaug 1/3 ir 2/3 santykiu). Iškočiokite didesnę tešlos dalį ant kočiojimo kilimėlio ir išklokite ja kepimo formą. Iš kitos tešlos dalies iškočiokite apskritimą, kuris uždengtų viršų kaip dangtis. Sudėkite į kepimo formą plovą, pabarstykite riešutais ir uždenkite tešlos dangčiu. Tešlos šonus sujunkite. Patepkite viršų kiaušinio plakiniu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 30 - 40 minučių. Išimkite iš orkaitės ir iš kepimo formos. Pateikite su gaiviomis salotomis. Skanaus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital