Plikyti sausainiai
AUTORIUS:
Grazina
Plikyti sausainiai
INGREDIENTAI:

Ingredientai

  • 125 ml pieno
  • 125 ml vandens
  •  0,5 a. š. druskos
  • 40 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 150 g miltų
  • 4 kiaušiniai perlinio cukraus sausainiams pabarstyti
PARUOŠIMO BŪDAS:

Gaminimas

Pieną, vandenį, druską, cukrų ir sviestą sudėti į puodą storu dugnu, užvirti ir maišyti, kol sviestas ištirps. Suberti miltus ir kaitinti maišant, kol susidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienelių.
Tešlą sudėti į dubenį ir po vieną įmaišyti kiaušinius, kol tešla pasidarys lygi ir vientisa.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos konditeriniu maišeliu išspausti apie šešiasdešimt 3,5 cm skersmens sausainių, juos pabarstyti perliniu cukrumi.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 minutes.
AUTORIUS: Grazina
Skaityti komentarus
Komentarai (20)
Zivile
2016-07-27 18:48
Puikus sausainukai,kepu jau antra syk
wiki
2016-06-21 00:25
sausainiukai labai skanus išėjo ačiū už gerą receptą
Laima
2016-05-28 11:45
Jau kepa,graziai puciasi,atdodo,kad pavyko,ragausim kaip iskeps .Aciu uz receptuka
Egle
2016-04-10 20:05
Kiek kepiau, tiek pavyko. Tik cukraus dedu ciut daugiau. Aciu uz gera receptuka!
Joli
2016-01-23 21:54
Kam neiškilo, priežastis aiški - negalima kepant atidarinėti orkaitės durelių. Man pavyko, gerai, kad komentaruose paminėjo, jog reikia bent dvigubai cukraus. Darant pagal receptą būtų neužtekę. Į vidų įšvirkščiau varškės kremo - labai skanu!
ina
2016-01-20 19:38
Visai nesigavo iškepė kieti ir neįsipūte
Margarita
2015-12-02 13:14
Pagaminti paprasta, o svarbiausia, kad ir iškept nesunku! Super receptas! Gavosi labai skanūs sausainiai. Tik cukraus kitą kartą dėsiu daugiau.
samanta
2015-12-01 07:27
Del ko tokios negrazios
Lina
2015-09-19 08:11
60vnt sausainiu is sitos normos NIEKAIP neiseina
Mantas
2015-08-14 18:21
Receptas nukopijuotas iš youtubės "eimos kepiniams" . Bet šitas labiau patiko nes sviestą reikėjo dėti, + dėjau daugiau cukraus, ir šiek tiek vargau su idėjimu i blėka, nes neturėjau maišelio Bet šiaip gavos labai skanūs
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis