Pikantiškas pomidorų džemas žiemai

AUTORIUS:
Loreta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 97)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 97)
Pikantiškas pomidorų džemas žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai tinka prie sūrių ar kaip padažas prie paukštienos, mėsos patiekalų. Toks tikrai gurmaniškas ir originalus skonis, o pagaminti paprasta. Jeigu turite pomidorų, tikrai Labai tinka prie sūrių ar kaip padažas prie paukštienos, mėsos patiekalų. Toks tikrai gurmaniškas ir originalus skonis, o pagaminti paprasta. Jeigu turite pomidorų, tikrai rekomenduoju išbandyti! Beje, jeigu norite visiškai vientisos konsistencijos džemo, prieš gamindami išimkite pomidorų sėklytes ir virkite tik minkštimą, tada džemas išvirs greičiau. Jeigu norite dar pikantiškesnio skonio, galite drauge su pomidorais papildomai įdėti virti 1 smulkiai pjaustytą šviežią čili pipiriuką. (...daugiau) Loreta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo pomidorų
500 gramų cukraus
6 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis džiovintų bazilikų (arba 1 sauja šviežių, pasmulkintų)
1 šaukštelis imbiero (šviežiai tarkuoti arba 0.5 a.š. džiovinto)
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odelę. Išimti kietą viduriuką.
2.
Susmulkintus pomidorus ir likusius ingredientus sudėti į storadugnį puodą ir virti ant didesnės ugnies iki pradės burbuliuoti. Tuomet sumažinti ugnį ir vis pamaišant virti apie 1-1.5 val. iki sutirštės.
3.
Paruoštą džemą supilti į švarius iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukti karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
4.
Stiklainius apversti dangteliais žemyn, apkloti šilta kaldra ir palikti visiškai atvėsti. Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.
AUTORIUS: Loreta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Eva
2023-08-28 22:06
Puikaus skonio pagardas, ačiū už pasidalinimą receptu :) ATSAKYTI
Gailute
2023-08-18 13:38
Būtinai pagaminsiu ATSAKYTI
Dalia
2022-08-28 13:47
Gąsdina cukraus kiekis. Ar tikrai tiek reikia? Mano pomidorai rūšiniai, tai nėra labai rūgštus. Mielai pasigaminčiau (spalva nesvarbu:))
ATSAKYTI
Aurelija
2022-08-29 09:39
Tikrai :) Čia pikantiško skonio džemas, ne įprastas pomidorų padažas, tad turi būti šiek tiek salstelėjęs (ne per daug) prie mėsos patiekalų, sūrių, bet žinoma, jei norite, galima proporcijas koreguoti šiek tiek arba ruošti pomidorų padažą, jo receptas paspaudus čia :) ATSAKYTI
Ausra
2021-09-04 08:41
Kas pavaizduota foto, spalva labai grazi? O dzemo ruda, labai norejau tokios spalvos dzemo bet toli grazu ji ne tokia? Bereikalingai dariau.... Labai gaila kad jusu foto ne ta!!!! ATSAKYTI
Ilona
2022-08-24 14:22
Džemo spalva priklauso nuo daug dalykų, viena iš jų - pomidorų spalva ir rūšis. Juk būna neprinokę pomidorai, pernokę, tamsūs, šviesūs... :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital