Pikantiškas petražolių padažas žiemai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Pikantiškas petražolių padažas žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Ingredientai tik keli ir jokių įmantrybių. Vasarą šio padažiuko prisigaminu ir žiemai, nes prie mėsytės jis tinka be galo skaniai. Taip pat labai skanu jame ir marinuoti Ingredientai tik keli ir jokių įmantrybių. Vasarą šio padažiuko prisigaminu ir žiemai, nes prie mėsytės jis tinka be galo skaniai. Taip pat labai skanu jame ir marinuoti mėsytę. Kai užsinori įvairovės, dalį petražolių kartais pakeičiu kalendromis ar krapais, dar labai tinka įdėti svogūnų laiškų ar net drauge su petražolėmis sutrinti truputį paties svogūno. Aštrumo ir rūgštumo kiekį galite koreguotis pagal savo skonį ir mėgimą (man aštrumas patinka), dėdami daugiau arba mažiau česnako, dėdami arba nedėdami aitriosios paprikos. Jeigu mėgstate aštriau, galite drauge sutrinti ir šviežio čili pipiriuko. Vietoje vyno acto galite naudoti ir paprastą actą, tik jo pilkite mažiau, nes vyno actas yra ne toks rūgštus. Taip pat galite jį pakeisti citrinų sultimis. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 pundelis petražolių
200 mililitrų aliejaus (naudojau alyvuogių)
2 šaukštai vyno acto (arba citrinos sulčių)
4 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Petražoles nuplaukite, išdžiovinkite ir nuskabykite stambiuosius, pamedėjusius kotelius (smulkūs koteliai susitrins ir taip, nesirūpinkite). Petražoles, česnaką ir šiek tiek aliejaus dedu į elektrinio trintuvo indą ir trinu iki vientisos tyrelės. Aliejaus pradžioje pilu tik kokį trečdalį viso kiekio - tik tiek, kad trintuvui pakaktų skysčio jog sutrinti žoleles, nes aliejumi po to reguliuoju padažo tirštumą.
2.
Tada pilu actą. Actą irgi pilkite dalimis, nes vieni mėgsta rūgščiau, kiti mažiau rūgščiai, tad tiesiog paragaukite, ar patinka. Vietoje vyno acto galima naudoti ir citrinos sultis ar tiesiog paprastą actą (paprastas būna rūgštesnis už vyno, tad jo pilkite mažiau). Įpilu dar aliejaus iki norimo padažo tirštumo (jeigu pilsite daugiau aliejaus, padažiukas bus skystesnis, o pilant mažiau - tirštesnis), įdedu pagal skonį druskos, pipirų ir aitriosios paprikos bei viską gerai išmaišau.
3.
Jeigu darau greitam vartojimui, supilu padažiuką į švarų stiklainį ir dedu į šaldytuvą, kur jis gerai laikosi bent porą savaičių. O jeigu ruošiu žiemai, supilstau į mažus stiklainiukus, palikdama kokį pusę centrimetro nuo stiklainiukų viršaus tuščią, uždarau dangteliais ir dedu į šaldiklį. Kai žiemą užsinoriu, tiesiog iš vakaro išimu iš šaldiklio ir perdedu į šaldytuvą ir per naktį jis puikiai atitirpsta. Arba jeigu reikia greičiau, tiesiog truputį palaikykite kambario temperatūroje. Taip pat galima sušaldyti ir ledukų formelėse ar silikoninėse formelėse, o tada perdėti į šaldymo maišelius, irgi labai patogu, ypač jeigu vienu kartu prireikia tik nedidelio padažiuko kiekio.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital