Pikantiškas "Draugystės" pyragas su cukinijomis ir varške

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Pikantiškas "Draugystės" pyragas su cukinijomis ir varške
Pikantiškas "Draugystės" pyragas su cukinijomis ir varške
Pikantiškas "Draugystės" pyragas su cukinijomis ir varške
Pikantiškas "Draugystės" pyragas su cukinijomis ir varške
Autorius apie receptą: Kadangi po ranka buvo ir cukinijų, galvoju, o ką jei aš jį iškepčiau pikantišką ir su cukinijomis. Tai bus šaunus užkandis vaišių stalui arba iškylai gamtoje, kai nesinori nei Kadangi po ranka buvo ir cukinijų, galvoju, o ką jei aš jį iškepčiau pikantišką ir su cukinijomis. Tai bus šaunus užkandis vaišių stalui arba iškylai gamtoje, kai nesinori nei lėkščių nei šakučių. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Įdarui:
1 ir 1/5 kilogramo cukinijų (jaunų)
550 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių
1 sauja svogūnų laiškų (smulkintų)
1 sauja krapų (smulkintų)
4 skiltelės česnako
2 šaukštai druskos
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Tešlai:
350 gramų miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai grietinės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas supjaustykite labai plonais, tiesiog permatomais griežinėliais, geriausia tam naudoti mandoliną. Suberkite į kiaurasamtį apiberkite druska, išmaišykite. Kiaurasamtį statykite į dubenį, kad surinktų bėgantį vandenį ir taip leiskite cukinijos atsisveikinti su savo skysčiu bent jau 30 minučių.
2.
Tuo metu orkaitę įkaitinkite 180 laipsnių ir pasidarykite tešlą. Elektriniu plakikliu plakite kambario temperatūros sviestą, kol šis taps kremiškas ir purus, toliau plakant, po vieną sudėkite kiaušinius, grietinę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, pipirais, rankomis įmaišykite į sviesto mišinį. Tešla turi būti minkštą bet nelipti prie rankų, tad jeigu reikia įberkite dar truputį miltų.
3.
Imkite nelabai didelę kepimo skardą, manoji yra 27-27cm. Išklokite ją kepimo popieriumi. Pusę tešlos iškočiokite ir gerai įspauskite į kepimo skardos dugną. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
4.
Nuvarvėjusias cukinijas nuplaukite po šaltu vandeniu, labai gerai nuspausktie rankomis, kad būtų kuo sausesnės, tada paberkite ant virtuvinio popieriaus, kad dar nusausėtų. Varškę išsukite su kiaušiniais, pagardinkite turpučiu druskos, pipirais ir pertrintais česnakais. Suberkite nusausintas cukinijas ir kapotus svogūnų laiškus, bei krapus. Gerai išmaišykite.
5.
Traukite apkepusį tešlos gabalą iš orkaitės, ant jo tolygiai paskirstykite įdarą. iškočiokite likusią tešlą ir uždenkite ja įdarą. Viršų patepkite lengvai plaktu kiaušiniu su lašeliu šalto vandens, šakute išraišykite raštus ir peilio galu įpjaukite keletą mažyčių įpjovų, kad galėtų išeiti susikaupęs oras. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, o prieš pjaustant leiskite gerai atvėsti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Toma
2017-08-05 09:53
Labai laaaabai skanu! Tik as cukinijas ne pjausciau, o tiesiog sutarkavau, truputi pasudziau ir palikau pastovėti, kol dariau tešlą. O tada tiesiog jas gerai nuspaudžiau rankomis (ėmiau po saują į kumštį ir gerai spustelėjau ir taip visas). Taip gavosi daug greičiau :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital