Pikantiškos šaltuoju būdu marinuotos cukinijos žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Pikantiškos šaltuoju būdu marinuotos cukinijos žiemai
Autorius apie receptą: Panašiu receptu darydavau agurkus, o prieš kelis metus pabandžiau taip marinuoti cukiniją. Darydavau su kapotais petražolių lapeliais, bet jau turbūt supratote, kad naujoji Panašiu receptu darydavau agurkus, o prieš kelis metus pabandžiau taip marinuoti cukiniją. Darydavau su kapotais petražolių lapeliais, bet jau turbūt supratote, kad naujoji mano manija – morkų lapai. Pernai su morkų lapeliais gamintos cukinijos sulaukė ovacijų ir turbo greičiu ištuštėjusių lentynų rūsy. Kartojam, o kadangi jau išbandyta – dalinuosi ir su Jumis. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 kilogramai cukinijų (paruoštų gabaliukų)
1 kilogramas cukraus
2 stiklinės acto 9% (stiklinės talpa 250 ml)
4 galvos česnako
8 vienetai morkų lapelių (arba sauja petražolių lapų)
20 šaukštų aliejaus (naudoju tyrą, t.y. nerafinuotą)
4 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Yra vienas didelis nepatogumas, cukinijas reikės pasverti. Aprašysiu dažniausiai gaminamą kiekį – 4 didelės cukinijos. Jas nulupu, supjaustau į tris dalis, jas dar į keturias, išimu sėklas ir figūriniu peiliuku supjaustau nedideliais gabaliukais. Cukinijų gabaliukus užberiu druska ir kapotais morkų lapais, gerai išmaišau ir palieku 2-3h, kad išsiskirtų sultys.
2.
Puode truputį pašildau aliejų, suberiu cukrų, iki minimaliausios sumažinu ugnį ir vis maišau, kol cukrus ištirpsta. Jei cukrus netirpsta, įpilkite šiek tiek cukinijos sulčių - palengvins tirpiną. Cukrui ištirpus, išjungiu ugnį ir supilu actą.
3.
Česnakų skilteles nulupu ir supjaustau griežinėliais, jie irgi bus skanūs. Česnakus ir aliejaus mišinį supilu ant cukinijų (skysčio nuo jų nenupilu), permaišau.
4.
Išsiplaunu stiklainius, iškaitinu juos orkaitėje ir į dar karštus samčiu pilu cukinijas su skysčiu. Tuoj pat užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais metaliniais dangteliais. Laikau rūsyje.
Patarimai:
Nuostabus užkandis, garnyras, kartais šių cukinijų dedu į sriubas. Taip pat tinka picoms, karštiems sumuštiniams, vienakąsniams.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (18)
As
2019-08-04 16:25
Siandien pasigaminau paprikas pagal duota recepta ,gavos labai skaniai ,tik kita karta desiu maziau cukraus ATSAKYTI
Leticija
2018-08-14 07:00
Tyras aliejus tai koks? Naudojaate salto spaudimo alieju kepimui ar salotom skirta? Ar tinka ir paprastas aliejus? ATSAKYTI
Laura
2018-08-14 12:50
Taip, paprastai tyru vadinamas šalto spaudimo aliejus, toks turi daugiau skonio, bet aš pernai dariau su paprastu aliejumi, irgi skanu buvo ATSAKYTI
As
2018-07-27 12:15
O jaigu as jas truputi pakaitinsiu,nieko gal nenutiks nes rusys nera saltas ATSAKYTI
Ona
2018-08-14 12:51
Jeigu rūsys šiltesnis, aš papasterizuočiau dėl visa ko, blogiau tikrai nebus, o laikysis geriau ATSAKYTI
Loreta
2018-07-25 21:09
Tikrai visas kilas cukraus? ATSAKYTI
Ieva
2018-07-25 21:17
1 kilogramas cukraus nėra tiek daug - juk cukinijų net 4 kg :) ATSAKYTI
Simona
2018-07-21 16:59
Jei norit, kad garantuotai nesurūgtų užpilti verdančiu marinatu, palaukt kol atvės, tada nupilt vėl užvirint ir tada užpylus užsukt. Taip darau ir agurkus ir cukinijas ir draugė net žiedinius kopūstus dėjo, niekad nėra nė vienas surūgęs, o nuo tos procedūros tampa traškesni ATSAKYTI
Neringa
2018-07-17 16:05
Kokios cukinijos geriau, geltonos ar žalios? ATSAKYTI
Laimutė
2023-08-06 13:23
Kokios cukinijos geriau geltonos ar žalios ? ATSAKYTI
Silvia
2018-06-23 16:56
O jeigu actas maziau procentu,vietoj 9 tik 5?tinka? ATSAKYTI
Laura
2018-06-30 18:38
Jeigu actą naudoju silpnesnį negu recepte, tada jo dedu proporcingai daugiau, tad jeigu darysite su 5 proc. actu, pilkite jo dvigubai daugiau ATSAKYTI
aiste
2017-08-10 21:40
O ka duoda tie morku lapai ? ATSAKYTI
Vida
2017-08-11 13:36
Gerą prieskonį :) ATSAKYTI
Saulė
2017-08-03 11:47
Tai tos cukinijos nekaitinamos? ATSAKYTI
Erika
2017-08-03 12:33
Taip, nekaitinamos, čia ne cukinijų mišrainė, o tokie marinuoti gabaliukai. Gaminau juos pernai ir man labai pasiteisino ATSAKYTI
Ramunė
2017-08-08 19:31
ar cukinijų sultis reikia nupilti, ar ant jų pilti aliejų? ATSAKYTI
Vilija
2017-08-08 20:51
Ne, jų nupilti nereikia, aliejų pilkite ant cukinijų su visomis sultimis ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital