Pikantiškai marinuotos cukinijos žiemai - be galo skanus receptas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Pikantiškai marinuotos cukinijos žiemai - be galo skanus receptas
Autorius apie receptą: Panašiu receptu darydavau agurkus, o prieš kelis metus pabandžiau taip marinuoti cukiniją. Darydavau su kapotais petražolių lapeliais, bet jau turbūt supratote, kad naujoji Panašiu receptu darydavau agurkus, o prieš kelis metus pabandžiau taip marinuoti cukiniją. Darydavau su kapotais petražolių lapeliais, bet jau turbūt supratote, kad naujoji mano manija – morkų lapai. Pernai su morkų lapeliais gamintos cukinijos sulaukė ovacijų ir turbo greičiu ištuštėjusių lentynų rūsy. Kartojam, o kadangi jau išbandyta – dalinuosi ir su Jumis. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
4 kilogramai cukinijų (paruoštų gabaliukų)
1 kilogramas cukraus
2 stiklinės acto 9%
4 galvos česnako
8 vienetai morkų lapelių
20 šaukštų aliejaus (tyro)
4 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Yra vienas didelis nepatogumas, cukinijas reikės pasverti. Aprašysiu dažniausiai gaminamą kiekį – 4 didelės cukinijos. Jas nulupu, supjaustau į tris dalis, jas dar į keturias, išimu sėklas ir figūriniu peiliuku supjaustau nedideliais gabaliukais. Cukinijų gabaliukus užberiu druska ir kapotais morkų lapais, gerai išmaišau ir palieku 2-3h, kad išsiskirtų sultys.
2.
Puode truputį pašildau aliejų, suberiu cukrų, iki minimaliausios sumažinu ugnį ir vis maišau, kol cukrus ištirpsta. Jei cukrus netirpsta, galima įpilti cukinijos sulčių. Cukrui ištirpus, išjungiu ugnį ir supilu actą.
3.
Česnakų skilteles nulupu ir supjaustau griežinėliais, jie irgi bus skanūs. Česnakus ir aliejaus mišinį supilu ant cukinijų, permaišau. Išsiplaunu stiklainius, iškaitinu juos orkaitėje ir į dar karštus samčiu pilu cukinijas su skysčiu. Tuoj pat užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais metaliniais dangteliais ir iškarto sandėliuoju. Nuostabus užkandis, garnyras, kartais šių cukinijų dedu į sriubas. Taip pat tinka picoms, karštiems sumuštiniams, vienakąsniams…
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Lu
2017-08-11 07:31
Pernai bandžiau - viskas surūgo :( ATSAKYTI
Greta
2017-08-11 11:00
Galbūt nepakankamai iškaitinote stiklainius ar dangteliai nebuvo nuplikyti? Surūgti gali, jei kažkur buvo nešvarumų. ATSAKYTI
Leonida
2017-08-11 13:36
Arba šiltai laikėte, tas irgi gali būti. Nesterilūs stiklainiai arba dangteliai ir laikymo temperatūra - dažniausia priežastys, dėl kurių konservai gali surūgti. Jeigu neturite vėsios patalpos laikymu, geriausia laikyti arba šaldytuve, arba paruoštus konservus pasterizuoti, tada jie laikosi ir prie šiltesnių temperatūrų ATSAKYTI
aiste
2017-08-10 21:40
O ka duoda tie morku lapai ? ATSAKYTI
Vida
2017-08-11 13:36
Gerą prieskonį :) ATSAKYTI
Saulė
2017-08-03 11:47
Tai tos cukinijos nekaitinamos? ATSAKYTI
Erika
2017-08-03 12:33
Taip, nekaitinamos, čia ne cukinijų mišrainė, o tokie marinuoti gabaliukai. Gaminau juos pernai ir man labai pasiteisino ATSAKYTI
Ramunė
2017-08-08 19:31
ar cukinijų sultis reikia nupilti, ar ant jų pilti aliejų? ATSAKYTI
Vilija
2017-08-08 20:51
Ne, jų nupilti nereikia, aliejų pilkite ant cukinijų su visomis sultimis ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis