Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 l prieskoninių daržovių nuoviro
400 g pievagrybių
1 mažas svogūnas
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai miltų
2 tryniai
1 stiklinė grietinėlės
žalių petražolių
druskos
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pievagrybius ir svogūną supjaustyti griežinėliais, ištroškinti svieste, perdėti į puodą su nuoviru ir užvirinti. Supilti tyrę, paruoštą iš miltų ir 5 šaukštų vandens. Kelias minutes virinti, nukelti nuo ugnies, išmaišyti plaktuvu ir dar kartą pašildyti. Trynius, išmaišytus su grietine ir nedideliu karšto nuoviro kiekiu, supilti į sriubą, išmaišyti ir tučtuojau nukelti nuo ugnies (nevirinti), pagardinti. Patiekti su skrebučiais ir kapotomis žaliomis petražolėmis.