Pica be mielių

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Pica be mielių
Pica be mielių
Pica be mielių
Autorius apie receptą: Va, nuo ryto pradeda šmėkščioti skanios picos vaizdai, apie pietus atrodo, kad jau ir užuodi tą skanią picą. Bet vat, nėra ūpo ir jėgų ruošti mielinę tešlą. Na nėra ir Va, nuo ryto pradeda šmėkščioti skanios picos vaizdai, apie pietus atrodo, kad jau ir užuodi tą skanią picą. Bet vat, nėra ūpo ir jėgų ruošti mielinę tešlą. Na nėra ir viskas. O pica vis nenurimsta...vaidenasi. Galų gale pasiduodi ir supranti, kad ir ką pagamintum, vistiek viduje liks nepasitenkinimas, jog tai - NE PICA. Iš nurodytų ingredientų iškepsite dvi vidutinio dydžio picas. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 pakelis krevečių (šaldytų)
2 skiltelės česnako
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Tešlai:
320 gramų miltų
180 gramų vandens
60 gramų aliejaus
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
Padažui:
200 gramų konservuotų pomidorų
0.5 vieneto svogūnų
1 saujelė baziliko
1 skiltelė česnako
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1/4 šaukštelio druskos
šiek tiek pipirų
Pabarstymui:
šiek tiek mocarela sūrio
šiek tiek parmezano sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Visus tešlos ingredientus sumaišykite šaukštu ir užminkykite tešlą. Tešla bus labai elastinga ir minkšta. Padalinkite tešlą į 2 dalis, įdėkite jas į dubenėlius ir sandariai uždarykite. Palikite pastovėti pusvalandį (galima ir ilgiau, iki 3 valandų).
2.
Padažui sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombainą arba blenderį ir sumalkite iki vientisos masės.
3.
Krevetes išplaukite ir nusausinkite. Česnaką išspauskite ir sudėkite į dubenį kartu su krevetėmis. Pagardinkite viską druska ir pipirais, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Uždarykite sandariai dubenį ir gerai pakratykite, kad viskas susimaišytų. Palikite marinuotis.
4.
Įkaitinkite orkaitėje kepimo akmenį iki 250 - 260 C.
5.
Paimkite vieną tešlos dalį, padėkite ant kepimo popieriaus lapo, uždenkite kitu lapu ir plonai iškočiokite. Nuimkite viršutinį kepimo popieriaus lapą. Pica gali būti apvali arba stačiakampė, kaip jums labiau patinka. Užsukite picos kraštus truputį į vidų. Patepkite picą aliejumi, tada užtepkite pomidorų padažo (nepadauginkite, nes pica bus per sunki). Pabarstykite krevetėmis ir sūriu. Pašaukite picą į orkaitę ant kepimo akmens ir kepkite 5 - 10 minučių, kol sūris pradės burbuliuoti. Pakartokite visą tai kepdami antrą picą. Skanaus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Miglė
2023-02-04 11:56
Pagal receptą dariau tik picos padą, nes man tik jo ir tereikėjo :) Kiek visokių esu bandžiusi tai šitas pats pačiausias - išsisaugojau net :D
Aš vos vos daugiau miltų pridėjau tai liuks gavosi: minkosi be lipimo prie rankų, minkšta, tąsi ir svarbiausia neplyšta, tad nėra vargo vakarienės, kai reikia perkelti nuo stalo į kepimo formą. Tikiuos, iškepusi irgi nenuvils :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital