Pesto iš ridikėlių lapų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Pesto iš ridikėlių lapų
Autorius apie receptą: Kai aš nusiperku ridikų su tais šviežiai žaliais lapukais, man yra net prieš save gėda tuos lapus išmesti lauk. Visų pirma, vos parsinešusi ridikus namo aš juos nupjaunu nuo Kai aš nusiperku ridikų su tais šviežiai žaliais lapukais, man yra net prieš save gėda tuos lapus išmesti lauk. Visų pirma, vos parsinešusi ridikus namo aš juos nupjaunu nuo kotų, pašalinu šakneles, gardžiuosius, raudonuosius gumbukus gerai nuplaunu ir susiberiu į sandarią dėžutę – taip paruošti jie bet kokiu momentu atsiduria mano salotose arba kaip užkandis, kai tik praalkstu. Ridikų gumbus atskyrus nuo lapų jie nesuminkštės. Tik man niekaip nekyla ranka tuos lapus mesti lauk. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
150 mililitrų alyvuogių aliejaus
120 gramų moliūgų sėklų (arba saulėgrąžų)
120 gramų ridikų lapų
30 gramų kietojo sūrio (nebūtina)
3 šaukštai citrinų sulčių
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Moliūgų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol šios ims spragsėti. Leiskite atvėsti.
2.
Į elektrinio smulkintuvo indą suberkite kepintas moliūgų sėklas ir ridikėlių lapus. Smulkinkite apie 30 sekundžių, suberkite tarkuotą sūrį, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite pertrintą česnaką, pagardinkite viską citrinos sultimis, druska ir pipirais. Smulkinkite, kol viskas susimaišys į vientisą pesto padažą.
3.
Šviežiai paruoštas pesto, gali turėti lengvą kartumą, kas visai nėra blogai, bet pestui kiek pastovėjus šis kartumas dingsta. Uždarame indelyje, šaldytuve, šis pesto išsilaikys gerą savaitę.
Patarimai:
Pesto padažai puikiai tinka su makaronais, užsitepti ant duonelės, kaip padažas salotoms, mėsai, prie bulvyčių, žuvies, sumuštiniams. Daugiau pesto variantų, paruošimo, saugojimo ir naudojimo idėjų rasite šiame straipsnyje.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Stanislava
2017-05-21 21:56
O aš jaunų ridikėlių lapus nuplautus supjaustau, sudedu į salotas. Tie lapukai jaunučiai, minkšti, skanūs.... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital