Pesto iš ridikėlių lapų
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Pesto iš ridikėlių lapų
Autorius apie receptą: Kai aš nusiperku ridikų su tais šviežiai žaliais lapukais, man yra net prieš save gėda tuos lapus išmesti lauk. Visų pirma, vos parsinešusi ridikus namo aš juos nupjaunu nuo (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
150 mililitrų alyvuogių aliejaus
120 gramų moliūgų sėklų
120 gramų ridikų lapų
30 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
3 šaukštai citrinų sulčių
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Moliūgų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol šios ims spragsėti. Leiskite atvėsti.
2.
Į virtuvinio kombaino smulkintuvo indą suberkite kepintas moliūgų sėklas ir ridikų lapus. Smulkinkite apie 30 sekundžių, suberkite tarkuotą sūrį, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite pertrintą česnaką, pagardinkite viską citrinos sultimis, druska ir pipirais. Smulkinkite, kol viskas susimaišys į vientisą pesto padažą.
3.
Šviežiai paruoštas pesto, gali turėti lengvą kartumą, kas visai nėra blogai, bet pestui kiek pastovėjus šis kartumas dingsta. Uždarame indelyje, šaldytuve, šis pesto išsilaikys gerą savaitę.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Stanislava
2017-05-21 21:56
O aš jaunų ridikėlių lapus nuplautus supjaustau, sudedu į salotas. Tie lapukai jaunučiai, minkšti, skanūs.... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis