Persikinis tortas

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Persikinis tortas
Persikinis tortas
Persikinis tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
200 g sviesto
4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
100 g krakmolo
Vanilės
1 v. š. cukraus pudros
1 a.š. kepimo miltelių
Miltų (tiek, kad tešla būtų vidutinio tirštumo)
1 didelės skardinės persikų, konservuotų 
Kremui:
0,9 l pasukų, jogurto skonio ( naudojau ''Pieno žvaigždžių'' Gamtos )
420 ml grietinėlės (jeigu tortą puošite šiuo kremu, dar 100 - 200 ml grietinėlės)
1 mažo indelio persikų (jeigu persikais puošite ir viršų, pirkite didelį indelį)
4,5 v. š.  želatinos ( 1 litrui skysčio reikia 20 - 30 g želatinos)
Cukraus (pagal skonį)
1 pakelio želė, persikų skonio
PARUOŠIMO BŪDAS:

Biskvitas.
Atskiriame trynus nuo baltymų, trynius išsukame su cukrumi, dedame sviestą ir viską išmaišome. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakame iki standžių putų. Į trynių masę dedame cukraus pudrą, vanilę,krakmolą, kepimo miltelius. Po šaukštą dedame baltymus, miltus ir maišome, kol tešla bus vidutinio tirštumo.
Konservuotus persikus supjaustome gabaliukais, skystį paliekame atskirai. Pilam paruoštą tešlą į formą ir pašauname į įkaitintą 180°C  orkaitę 10 minučių. Po 10 min. traukiame biskvitą ,ant viršaus dedame persikus ir atsargiai pilam atidėtą sirupą nuo persikų (per visą biskvito viršų ir kraštus). Sirupo sunaudojame daugiau negu pusę. Pašauname atgal į orkaitę ir dar kepame 40 - 50 min. Atvėsiname.

Kremas.
Į pasirinktą torto formą klojame maistinę plėvelę. Pagal instrukciją, tik su trupučiu mažesniu kiekiu vandens, pagaminame želė ir dedame sustingti. Nuo konservuotų persikų nupilame sirupą ir dedame atskirai. Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens. Grietinėlę išplakame su cukrumi .Plakdami pilame pasukų jogurtą ir ragaujame (jeigu trūksta saldumo beriame cukraus ir dar plakame). Plakdami silpna srovele pilame ant garų vonelės ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Įmaišome gabaliukais susmulkintus persikus. Dedame kremą sustingti. Aš pilu truputį kremo į mažą indelį ir dedu į šaldytuvą , kad greitai sustingtų. Jeigu būna per mažas kiekis želatinos, kremas būna minkštas, tada reikalingas dar papildomas šaukštas želatinos. Sirupu nuo persikų sudrėkinu biskvito apačią ir palieku įsigerti. Torto gaminimas.
Imame biskvitą ir klojame į tortinę. Pasilikite kremo šonams ir viršui aptepti. Ant viršaus pilame pusę kremo, klojame želė ir supilame kitą pusę kremo. Dedame į šaldytuvą sustingti (geriausiai per naktį) .Viršų puošiame pagal skonį. Aš naudojau tą patį kremą,  tik jį sutryniau, kad nesimatytų persikų gabaliukai. Kremas tapo labai gražios gelsvos spalvos.

AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital