Persikinis tortas

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Persikinis tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g sviesto
6 šaukštai želatinos
1 citrinos
6 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 sauja graikiškų riešutų
500 g maskarponės sūriio
500 g jogurtinės grietinės
800 g konservuotų persikų
400 g paprastų sausainių
150 g šaldytų juodųjų serbentų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius kartu su riešutais sumalti mėsmale, sumaišyti su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto pasilikti skardos ištepimui.
Gauta mase iškloti torto formą ir kepti apie 10-13 min.
Palaukti, kol atvės.
Jogurtinėje grietinėje ištirpinti vanilinį cukrų, cukraus pudrą, sumaišyti su maskarpone. Įspausti vienos citrinos sultis.
4 šaukštus želatinos ištirpinti 50 g persikų kompoto, palaukti, kol atvės ir sudėti į masę.
Sūrio masę suvesti ant sausaininio pagrindo, palaukti 2 valandas, kol apstings.
Tada sudėlioti persikų puseles, į jų tarpus priberti šaldytų uogų, užlieti norima žele.
Bet aš dariau kitaip, kas nelabai pasiteisino - norėjau, kad tortas būtų margas. Todėl uogas sušaldžiau kivinėje želatinoje, po to tą želatiną šaukštu jau sustingusią sudėjau ant torto, į tarpus tarp persikų. Iš likusio persikų kompoto ir 2 šaukštų želatinos pasigaminau persikinę želę ir dar užliejau ant viršaus.
Buvo labai skanu, bet torto viršus pasidarė nelygus:(
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
.
2015-10-15 09:03
Jogurtinė grietinė ir yra jogurtinė grietinė, tai tam tikras produktas, o ne natūralus jogurtas ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital