Perlinių kruopų kotletai - skanūs ir taupūs

AUTORIUS:
Milda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Perlinių kruopų kotletai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai gardūs ir taupūs kotletukai, mūsų šeimoje labai mėgstami. Man jie skanūs ir karšti, ir atvėsę. Jeigu norisi skalsiau, į juos dar labai tinka įtarkuoti sūrio ar Labai gardūs ir taupūs kotletukai, mūsų šeimoje labai mėgstami. Man jie skanūs ir karšti, ir atvėsę. Jeigu norisi skalsiau, į juos dar labai tinka įtarkuoti sūrio ar įpjaustyti truputį rūkytos mėsytės. (...daugiau) Milda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 stiklinės perlinių kruopų (virtų)
3 vienetai bulvių (virtų)
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto morkų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis kario
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną pakepinti keptuvėje ant trupučio aliejaus iki bus gražios auksinės spalvos, tada įdėti kapotą česnaką ir tarkuotą morką, dar porą minučių pakepti.
2.
Virtas bulves, virtas perlines kruopas ir svogūną bei česnaką permalti mėsmale arba sutrinti trintuve, kad gautųsi tokia formuojama kotletukų masė. Gautą masę pagardinti kariu (jis duoda gerą skonį, kiek primenantį mėsos), druska, pipirais ir formuoti kotletukus. Jeigu sunkiai formuotųsi (nutinka, nes kai kurios bulvės mažiau krakmolingos), į masę galima papildomai įdėti šiek tiek miltų arba krakmolo.
3.
Kotletus apvolioti miltuose (arba džiūvėsėliuose) ir kepti įkaitintame aliejuje, apkepant iš abiejų pusių iki bus gražiai rusvos spalvos.
AUTORIUS: Milda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Kamilė
2023-02-28 16:04
Labai skanus ATSAKYTI
Karolina
2020-06-04 18:07
Labai skanūs, vieną paskui kitą valgiau ir dar mažai, o jau kaip tas karis man patinka, niam niam ATSAKYTI
Darija
2017-10-29 13:44
Mums labai patiko, tik prieskonių reikia nepagailėti :) ATSAKYTI
Eri
2017-10-09 18:42
Nežinau ar skanu, bet valgoma :) ATSAKYTI
teta
2015-05-17 20:54
Labai skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital