Perlinis kuskusas su grietinėle, lašiša ir ikrais - greitai ir nuostabiai vakarienei

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Perlinis kuskusas su grietinėle, lašiša ir ikrais - greitai ir nuostabiai vakarienei
Perlinis kuskusas su grietinėle, lašiša ir ikrais - greitai ir nuostabiai vakarienei
Perlinis kuskusas su grietinėle, lašiša ir ikrais - greitai ir nuostabiai vakarienei
Perlinis kuskusas su grietinėle, lašiša ir ikrais - greitai ir nuostabiai vakarienei
Autorius apie receptą: Nebūtina pirkti šviežią lašišą, puikiai tiks užsilikęs jau iškeptas gabaliukas. Lašišos naudokite tiek, kiek norisi, aš surašiau tik gaires. Galima dar pagardinti Nebūtina pirkti šviežią lašišą, puikiai tiks užsilikęs jau iškeptas gabaliukas. Lašišos naudokite tiek, kiek norisi, aš surašiau tik gaires. Galima dar pagardinti daržovėmis , tarkim paprikom, cukinijom, moliūgu. Taip pat saulėje džiovinti pomidorai puikiai tiksi. O jeigu atsisakysite druskos ir ikrų, galėsite pasidalinkite šiuo patiekalu net ir su pačiais mažiausiais valgytojais. Žodžiu, lengvas būdas skaniai sunaikinti likučius. (...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 gramų lašišos filė
3/4 stiklinės kuskuso
0.5 stiklinės grietinėlės
4 šaukšteliai raudonieji ikrai
1 vienetas rozmarinų šakelių
šiek tiek citrinų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kuskusą išverdame taip, kaip nurodyta ant pakuotės - dažniausiai 1 stiklinei kruopų naudoju 2 stiklines vandens, o virimas užtrunka apie 15 minučių, kol kruopos suminkštėja ir sugeria visą vandenį. Svarbu, kad kruopos nesutižtų. Nukošiam. Iš tiesų, viryklę galima išjungti ir minute anksčiau, nes mes kuskusą dar pakankinsim troškindami.
2.
Lašišą nuplauname, įtrinam šlakeliu aliejaus, druska, pipirais, trupučiu tarkuotos citrinos žievelės bei rankose plėšytu rozmarinu. Dedame ant gerai įkaitintos keptuvės ir kepame apie 10 minučių, priklauso nuo gabaliuko storio. Pusiaukelėj apverčiame. Išimam iš keptuvės ir šakute išskaidom žuvį į nedidelius gabaliukus. Prieš tai nuimame odelę ir išrenkame ašakas.
3.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, galima naudoti tą pačią, kurioje kepė žuvis. Trumpai apkepame kruopas, pilame grietinėlę ir išmaišome. 1-2 min. troškiname ant vidutinės ugnies. Dedame lašišą, labai atsargiai išmaišome. Po minutės išjungiam viryklę. Prieš tiekiant apšlakstome citrinos sultimis arba paduodame griežinėlį greta ir dedame po kupina šaukštelį ikrų. Pagardinam maltais pipirais, jeigu norisi – druska. Galima puošti smulkintais šviežiais krapais, petražolėm ar saulėgrąžų daigais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital