Korėti vaikystės skonio blynai pagal Nataliją

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Korėti vaikystės blynai
Korėti vaikystės blynai
Korėti vaikystės blynai
Korėti vaikystės blynai
Korėti vaikystės blynai
Autorius apie receptą: Stori, tąsūs, minkšti. Visa paletė gėrio. Man šie blynai tobuli. Apsupti nostalgiškai stebuklingos auros. Vaikystės. Mes juos balgome su sūdytu sviestu, škvarkėm (xxl Stori, tąsūs, minkšti. Visa paletė gėrio. Man šie blynai tobuli. Apsupti nostalgiškai stebuklingos auros. Vaikystės. Mes juos balgome su sūdytu sviestu, škvarkėm (xxl dydžio spirgučiai), medumi, uogiene, grietine, o jeigu labai pasiseks - ikrais. (...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 mililitrų pieno (šilto)
300 gramų miltų
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai acto
0.5 šaukštelio sodos
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto (blynams aptepti)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį supilame šiltą pieną, aliejų, šaukštą cukraus, žiupsnį druskos. Išmaišome. Po truputį beriam miltus ir maišome, kol konsistencija taps panaši į skystesnę grietinę (arba graikišką jogurtą). Maišome tol, kol nelieka miltų gumuliukų. Sumaišome sodą su actu ir lėtai pilame į masę vis maišydami tešlą. Bėriau tiesiai sodą ant teštos ir užpyliau 4 actu – pavyko puikiai! Actas ir "gamina" skylutes blynuose. Kuo daugiau acto, tuo didesnės skylutės, bet atsargiai, kad “nenurūgštinti” blynų. Maišyti reikia labai neskubant – švelniai, sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų. Geriausia – dideliu šaukštu. Kad burbuliukai neišsigąstų. Paliekam blynų tešlą keletą minučių „pailsėti“.
2.
Pasiruošiam lėkštę, į kurią dėsime blynus, rankšluostį juos uždengti ir truputį sviesto greta – blynus reikės juo pertepti. Tešlos tirštumas turi būti panašus į kefyrą. Paragaujame – vos vos juntamas saldumas, bet tikrai ne desertinis.
3.
Keptuvę stipriai įkaitiname, o tada sumažinam temperatūrą iki vidutinės. Aliejumi suvilgytu konditeriniu teptuku (arba popierinio rankšluosčio „dūdele“) ištepam keptuvę. Tai reikia daryti prieš kepant kiekvieną blyną, tad pasidėkite dubenėli su aliejumi netoliese. Samčiu pilame tešlos ir paskirstom per visą keptuvę – atsiranda burbuliukai, bet apverčiam blyną tik tada, kai paviršiuje išnyksta drėgmė. Kepam apie 20-30 sekundžių iš kiekvienos pusės.
4.
Iškepusį blyną dedam į lėkštę ir prabraukiam gabaliuku sviesto - kad kitas blynas prie jo nepriliptų. Taip ir sluoksniuojam savo blynų bokštą. Būtinai uždengiam rankšluosčiu - jie išlieka šilti gana ilgai.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vida
2017-07-21 11:12
Mano vaikystes blynai irgi, tikrai patys geriausi! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital